Igualtat incrementa en un 255% el nombre de persones en situació de dependència ateses des de 2015 Igualtat incrementa en un 255% el nombre de persones en situació de dependència ateses des de 2015
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat incrementa en un 255% el nombre de persones en situació de dependència ateses des de 2015

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat des de 2015 en un 255 per cent el nombre de persones en situació de dependència ateses per l'administració, segons les dades facilitades a Europa Press per aquest departament. A data d'1 de juny, un total de 144.699 persones estan rebent un servei o una prestació de dependència enfront de les 41.955 de 2015.

Per províncies, 44.779 pertanyen a la província d'Alacant, 16.468 a la de Castelló i 83.452 a la de València. La directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez Llopis, ha assenyalat que aquestes xifres suposen "més del triple" de les persones que fa huit anys estaven dins del sistema d'atenció a la dependència.

La directora general ha assegurat que aquestes dades evidencien que s'ha fet "una gran faena" en aquesta àrea "gràcies a l'aplicació de noves fórmules de gestió", que van des de la creació d'un model de valoració des de l'atenció primària dels serveis socials municipals fins a la constitució d'un grup especial operatiu per a "desbloquejar" aquells expedients més complexos.

D'acord amb el balanç d'aquests últims huit anys, el nombre total d'expedients resolts de persones en situació de dependència és de 204.925, dels quals 34.913 es van resoldre en 2022 i 18.925 s'han resolt en els primers cinc mesos d'enguany. D'aquesta manera, si es comptabilitza des de l'inici de la passada legislatura, s'han incorporat al sistema 102.744 noves persones beneficiàries.

Respecte a les valoracions realitzades, també han experimentat un "important increment": enfront de les 13.634 de 2015, en 2022 es van dur a terme prop de 50.000 i en els cinc primers mesos d'enguany ja s'han realitzat 23.934 valoracions.

Quant al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat des de juliol de 2015 la quantitat de 2.800 milions d'euros sol en prestacions econòmiques, als quals caldria sumar el cost dels serveis.

Per a la directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, l'agilitació en la resolució d'expedients i en la incorporació de nous beneficiaris al sistema es deu al "pla d'impuls" dissenyat per la Conselleria al llarg d'aquests anys amb l'objectiu de reduir el nombre de persones pendents d'atendre que hi havia al juny de 2015 i que superava les 45.000 persones, quantitat que, en aquests moments, "s'ha reduït un 76,7 per cent".

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal