EUPV es posa a disposició de Sumar: 'Només des de la unitat és possible construir una alternativa'" EUPV es posa a disposició de Sumar: 'Només des de la unitat és possible construir una alternativa'"
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EUPV es posa a disposició de Sumar: 'Només des de la unitat és possible construir una alternativa'"


Esquerra Unida (EUPV), com a Esquerra Unida en el seu conjunt, es posa a la disposició de Sumar i la candidatura de Yolanda Díaz per al 23J en considerar que és "la millor oportunitat possible per a guanyar les eleccions generals", així com que "només des de la unitat entre organitzacions polítiques i societat civil organitzada és possible construir una nova alternativa".


"És el moment de reconstruir-se, recuperar la iniciativa política i eixir a l'ofensiva. Cal defensar els interessos del poble valencià i les condicions de vida de la classe treballadora.

Alegria per a lluitar i organització per a véncer. Fa el pas i afíliate", reivindica la direcció del partit en un comunicat.


Durant els pròxims dies, la comissió executiva d'Esquerra Unida convocarà un consell polític nacional (màxim òrgan de direcció entre assemblees) per a realitzar un "profund debat" sobre els resultats de les eleccions autonòmiques i municipals, el nou cicle electoral i el futur de l'organització, a més de prendre els acords necessaris per al 23J i la seua aposta per Sumar.


Davant la convocatòria anticipada d'eleccions generals, EUPV s'emplaça a estar "a l'altura" del que necessita la Comunitat Valenciana per a "defensar una vida digna amb drets garantits": "Ens posem a treballar des de ja pel nostre poble, per les famílies treballadores, per un futur millor".


OBJECTIU, MOBILITZAR ALS VOTANTS


"La nostra preocupació ara és tractar d'evitar que es revertisquen les polítiques dutes a terme els últims huit anys. La política transformadora d'esquerres necessita fer un pas més enllà de la gestió pública: cal revitalitzar un projecte polític motivador, capaç de mobilitzar l'electorat", defensa, per la qual cosa veu necessària la rendició de comptes i la celebració d'un debat col·lectiu que servisca de "anàlisi autocrítica i constructiva".


Com a balanç del 28M, el partit coordinat per Rosa Pérez Garijo lamenta els resultats "molt negatius per al conjunt del poble valencià en general i per a la població més vulnerable en particular". "La impossibilitat de revalidar el govern del Botànic comporta una sèrie de reculades democràtiques i socials que havien sigut conquistats en els últims huit anys. L'avanç de la dreta i la ultradreta perpetrarà un govern conservador i reaccionari disposat a dinamitar multitud d'avanços progressistes", adverteix.


En aquest escenari, la direcció d'Esquerra Unida fa seu el comunicat de la direcció federal d'Esquerra Unida va aprovar aquest dilluns 29 i comparteix la seua anàlisi política.


En qualsevol cas, malgrat no aconseguir representació en Les Corts i de la seua "xicoteta reducció" de regidories en ajuntaments, EUPV destaca la seua implantació territorial i essència municipalista. Això ha cristal·litzat, mancant els últims recomptes i ajustos, en més de 110 regidories i la possibilitat de revalidar prop d'una desena d'alcaldies.


També reivindica el treball realitzat a les institucions, tant en l'autonòmica com en desenes d'ajuntaments, i la seua "lluita permanent" als carrers i els moviments socials per a millorar les condicions de vida del poble valencià


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal