Esquerra Unida l'Eliana desmenteix les acusacions de ruptura de Compromís i defensa la coalició SUMAR Esquerra Unida l'Eliana desmenteix les acusacions de ruptura de Compromís i defensa la coalició SUMAR
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida l'Eliana desmenteix les acusacions de ruptura de Compromís i defensa la coalició SUMAR

Esquerra Unida l'Eliana desmenteix les falsedats de Compromís l'Eliana per trencar l'acord de legislatura com Sumar l'Eliana

"Des de Esquerra Unida volem respondre a la informació presentada pel grup Compromís l'Eliana, en relació a la ruptura de l'acord existent per al funcionament com a coalició durant la pròxima legislatura, ja que han obtingut una regidoria i són necessaris per a la governabilitat del nostre municipi.

En primer lloc, és fals que s'hagen incomplit els acords econòmics, ja que les diferents responsables de finances, de totes dues formacions a nivell del País Valencià, estan en contacte per a abonar el 50% de les factures legals emeses en la campanya. Els comptes electorals es tanquen 4 mesos després de les eleccions, de manera que sembla estrany que si hi ha alguna descompensació econòmica, no es vulga solucionar i s'utilitze com a excusa per a la ruptura.

És fals que haja hagut discrepàncies estratègiques i polítiques. No han pogut haver-hi. Ni el grup Compromís ni la cap de llista s'han posat en contacte amb Esquerra Unida en els 20 dies següents a les eleccions, donant la callada per resposta davant els intents de conversa realitzats per la nostra organització i per persones independents interessades a treballar en la coalició SUMAR l'Eliana.

Com a colofó a aquesta inexistència de discrepància, el dijous dia 15, a dos dies de la presa de possessió del nou ajuntament, ens van reunir amb un representant de Compromís, extern al nostre municipi, que va vindre a dir-nos que seria ell qui negociaria directament amb Salvador Torrent, i ho faria en funció del que la candidata li demanara, sense permetre la nostra intervenció en aquesta negociació.

Es dedueix clarament del comunicat emés per Compromís que això és una ruptura unilateral, sense arguments polítics ni socials, una ruptura que es produeix per a quedar-se amb un escó que no li pertany al grup Compromís, sinó que és de la coalició Sumar l'Eliana i que Esquerra Unida continuarà considerant com a participant en tots els efectes.

Volem fer saber a les persones que van votar a la candidatura SUMAR l'Eliana que a Esquerra Unida estem profundament defraudats, però farem tot el que estiga a la nostra mà perquè aquest projecte de confluència de l'esquerra, en el qual havíem dipositat tota la nostra confiança, no es veja embruixat per una actitud partidista contra la qual volíem lluitar, i on es mantinguen els acords signats de generositat i igualtat de totes dues forces polítiques que es manifestaven en l'inici de la campanya electoral per la representant de Compromís".

   






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal