Es descobreixen corrents en doll en la baina magnètica de Mart Es descobreixen corrents en doll en la baina magnètica de Mart
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Es descobreixen corrents en doll en la baina magnètica de Mart

Dades recopilades per la nau espacial MAVEN de la NASA han revelat l'existència de corrents en joc a la coberta magnètica de Marte.

Aquesta és la primera vegada que es troba una corrent d'aquest tipus a la coberta magnètica d'un planeta que no siga la Terra. Els resultats es publiquen a la revista Science Advances.

Una corrent de magnetocoberta és un grup de plasma que flueix en la magnetocoberta. Es distingeix per ser més ràpid o més dens que el seu entorn, a vegades tan ràpid com més dens. La magnetocoberta és la part de l'espai on el vent solar es veu obligat a fluir al voltant d'un planeta.

"S'han vist corrents en joc a cobertes magnètiques prop de la Terra durant 25 anys i teníem molta curiositat per saber si es podien trobar en altres llocs", diu en un comunicat Herbert Gunell, professor associat de la Universitat d'Umea, qui ha dirigit l'estudi.

La nau espacial MAVEN de la NASA ha estat en òrbita al voltant de Mart des de 2014 per estudiar l'atmosfera marciana i la seua interacció amb el vent solar.

"Abans de MAVEN, només al voltant de la Terra teníem satèl·lits amb instruments prou ràpids per a detectar jets. Però no era evident que els trobaríem a Mart, ja que hi ha diferències importants entre els dos planetes. Per exemple, Mart és més xicotet que la Terra i no té un camp magnètic global, per la qual cosa la magnetocoberta a Mart és molt més xicoteta que a la Terra. Malgrat aquestes diferències, ara sabem que Mart també té jets de magnetocoberta", diu Herbert Gunell.

"Ja hem vist que els jets de magnetocoberta generen ones i que poden moure's a través de tota la magnetocoberta i en la regió de camps magnètics més forts més avall. Acabem de descobrir que existeixen a Mart i serà emocionant saber-ne més sobre ells i el paper que juguen en la interacció entre Mart i el vent solar".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal