El PSPV urgeix Mazón a replantejar-se el seu pacte amb Vox per 'negar la violència de gènere' El PSPV urgeix Mazón a replantejar-se el seu pacte amb Vox per 'negar la violència de gènere'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV urgeix Mazón a replantejar-se el seu pacte amb Vox per 'negar la violència de gènere'

 -

El PSPV ha exigit aquest dilluns al PPCV i al seu president, el futur cap del Consell, Carlos Mazón, "no cedir davant l'extrema dreta i rebutjar qualsevol pacte que negue la violència de gènere", en al·lusió a l'acord de govern subscrit amb Vox que només fa referència a la "violència intrafamiliar".


"Encara són a temps de fer marxa enrere i modificar el pacte de la vergonya, demostrant la seua respecte a totes les víctimes de violència masclista", reivindica en un comunicat la sotssecretària general i d'Igualtat dels socialistes valencians, Ana Domínguez.


Al seu judici, els 'populars' no poden cedir i comprar "el discurs negacionista a l'extrema dreta, fent que la Comunitat Valenciana retrocedisca en igualtat i progrés".


La portaveu socialista adverteix que "és intolerable i un vertader insult que, en només una setmana, els dirigents del PP s'obliden de les víctimes i les denigren parlant de violència intrafamiliar", en plasmar en un acord de govern "la negació de la violència masclista".


"Un partit que es fa dir democràtic ha de reconéixer la violència masclista com el que és, una xacra, cridar-la com correspon i treballar des del primer dia per erradicar-la", insisteix, per a recalcar que "negar la seua existència o intentar edulcorar-la amb altres termes és menysprear la vida de la meitat de la població, les dones".


Es pregunta així si "el PP pot afirmar que la violència de gènere no existeix amb 1.206 dones assassinades des que hi ha registres". És més, recorda que "les seues intencions van quedar retratades quan es van negar a signar el manifest de la Coordinadora Feminista per a rebutjar que condemnats per violència de gènere estigueren en les institucions".


Per contra, la sotssecretària d'Igualtat del PSPV defensa que "tots els partits democràtics i amb decència han de treballar per erradicar aquesta xacra i parar-li els peus als qui la neguen". "Hem de fer-ho per convicció i com a exemple per a la societat --emfatitza--. El treball de les institucions és imprescindible, han de ser un mur de contenció del missatge negacionista de la dreta".


És per això que reitera als dirigents del PP i a Mazón que es replantegen els termes de l'acord que han signat i "diguen clarament que la lluita contra la violència de gènere no és un assumpte a negociar".


"Defensar a les víctimes de violència de gènere no es fa a colp de 'tuit', sinó amb fets", subratlla, i alerta que "posar a algú que nega l'existència de la violència masclista al capdavant de la Conselleria de Justícia, que és l'encarregada de protegir les víctimes, és el pitjor dels començaments".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal