El PSPV promete un traspaso de poderes 'modélico' y cumplir 'toda' la normativa respecto a los plazos de investidura El PSPV promete un traspaso de poderes 'modélico' y cumplir 'toda' la normativa respecto a los plazos de investidura
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV promete un traspaso de poderes 'modélico' y cumplir 'toda' la normativa respecto a los plazos de investidura

"Nosaltres el que si que sabem és que complirem amb el reglament de Les Corts", assegura el conseller en funcions

El conseller d'Hisenda en funcions, diputat del PSPV i membre de la comissió negociadora dels socialistes després del 28M, Arcadi España, ha assegurat que la formació té la intenció de dur a terme un traspàs de poders "modèlic" i ha apuntat que respectarà "tots" els reglaments de Les Corts i la normativa respecte als terminis per a celebrar el ple d'investidura, en el qual previsiblement el 'popular' Carlos Mazón serà proclamat 'president'.

"Tenim la intenció que aqueix traspàs cuide molt bé tota la informació que faça falta", ha ressaltat Espanya, en declaracions als mitjans després de la sessió constitutiva de Les Corts Valencianes per a la XI legislatura, al mateix temps que ha destacat que això és alguna cosa "ja s'ha vist" en la trobada entre el 'president' en funcions de la Generalitat, Ximo Puig, i Carlos Mazón mantingut per a "salvaguardar les inversions claus en la Comunitat Valenciana" i llançar un missatge de confiança a les empreses en aquest període de transició.

El diputat socialista ha sostingut que mantindran un "diàleg permanent" i "exemplar" amb els 'populars' de cara a "un traspàs de poders d'un govern d'esquerra i progressista a un govern conservador amb l'extrema dreta". "Cal fer-ho sempre sense perdre els interessos de les valencianes i valencians", ha afirmat.

Preguntat per si la sessió d'investidura del pròxim cap del Consell podria celebrar-se abans que comence la campanya electoral de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, Espanya ha reiterat: "Nosaltres el que si que sabem és que complirem amb el reglament de Les Corts".

"HAN OBERT LA PORTA DE BAT A BAT A LA ULTRADRETA"

Arcadi España ha lamentat que la constitució de Les Corts d'aquest dilluns ha sigut "un termini més d'aqueixa obra de teatre que significava el PP i Vox". "Quan vam dir en aquesta mateixa tribuna que anaven a pactar, que tot era una cortina de fum, era un 'spoiler'", ha remarcat.

En aquest sentit, ha censurat que "hui s'ha vist clarament com el Partit Popular ha obert la porta a Vox d'una forma obscena i sense complexos". "Han obert la porta a un partit que nega la violència de gènere i el canvi climàtic i, és més, li han donat la presidència de Les Corts a un partit que nega l'autogovern dels valencians", han denunciat.

Espanya ha insistit que el PP ha obert "de bat a bat la porta a la ultradreta". "Ja no se sap qui és ultradreta dels dos partits. Són la mateixa cosa, han pactat tot al 100% i amb gran serenitat", ha continuat, i ha afegit que "l'únic 'no'" del PSPV ha sigut un "no rotund" a "aqueix negacionismo contra els drets de les dones, el canvi climàtic i l'estat autonòmic".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal