El PSPV de Nàquera promou el suport a la diversitat amb banderes LGTBIQ+ en resposta a la mesura controvertida del nou Ajuntament El PSPV de Nàquera promou el suport a la diversitat amb banderes LGTBIQ+ en resposta a la mesura controvertida del nou Ajuntament
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV de Nàquera promou el suport a la diversitat amb banderes LGTBIQ+ en resposta a la mesura controvertida del nou Ajuntament

 L'Ajuntament de Nàquera (València) ha negat aquest dimecres que prohibisca l'ús de les senyes d'identitat del col·lectiu LGTBIQ+ en els diferents espais públics de la localitat, però ha reiterat que seguirà el protocol de banderes en els edificis municipals "tal com es compleix en altres institucions".

Així ho ha indicat en un comunicat l'equip de govern local, format per Vox i PP, davant la polèmica sorgida per l'acord subscrit entre ambdues formacions, entre els punts del qual inclou que promocionarà els valors constitucionals i, "segons el compliment de la llei de banderes", no col·locarà les LGTBI en balcons i façanes d'instal·lacions municipals i substituirà les concentracions de 'No a la violència masclista' per 'No a la violència' o 'Condemnem tota violència'.

Vox ha estat la força més votada en el municipi en les eleccions del 28 de maig, amb quatre regidors, i l'alcalde és el seu candidat, Iván Expósito, que ha sumat els tres regidors del PP.

Davant la polèmica, l'equip de govern defensa que aquest punt 15 de l'acord "té com a objecte mantenir una autonomia política" en el consistori i assegura que dóna suport "rotundament" a tots els veïns de Nàquera "ja que, segons l'article 14 de la Constitució, els espanyols són iguals davant la llei, sense que puga prevaldre discriminació alguna per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social".

El PSPV de la localitat, que també va obtenir tres regidors, ha promogut una iniciativa, de forma "amistosa" i "pacífica", en la qual fan una crida al veïnat de la localitat perquè col·loque banderes LGTBIQ+ en els seus balcons, terrasses o finestres, en rebuig a aquesta mesura.

"Va ser una sorpresa llegir algunes d'aquestes expressions --en l'acord de govern-- que serveixen per buscar la divisió", ha assegurat la regidora socialista, Rebeca Ibáñez, en declaracions a Europa Press Televisió. L'edil espera que aquesta iniciativa siga secundada per molts veïns per mostrar el caràcter "acollidor" d'aquesta localitat.

Ibáñez considera que el fet de mostrar banderes LTGBIQ+ és una forma de "reivindicar llibertat, igualtat i que tots tenim dret a existir" i per això lamenta que no col·locar aquests distintius siga un punt "específic i principal" en "les línies que han de regir" aquest govern municipal.

"Nosaltres entenem que ha d'haver-hi altres moltes prioritats. Sabíem, per antecedents, que no anaven a voler posar la bandera però no pensàvem que per a Vox i el Partit Popular aniria a ser una cosa tan fonamental, tan prioritària a l'hora de regir un poble, com per posar-la com un dels punts del seu pacte", ha recalcat.

En aquest sentit, Ibáñez ha recordat que aquesta bandera es penja des de l'any 2011, per a celebrar el Dia de l'Orgull, quan va entrar a governar un partit independent, en coalició amb el Partit Socialista.

"NO TOTS SOM GAIS"

Algunes veïnes d'aquest municipi valencià han lamentat, en declaracions a Europa Press Televisió, que la polèmica genere un "enfrontament" entre les persones. "Uns estan a favor, altres en contra; uns ho veuen bé i altres no. Per a mi és com retrocedir al passat. A cadascú cal deixar-li la seua llibertat, per a no enfrontar la gent, i així s'enfronta la gent i tornem a 70 anys enrere i no estem per a això (...) No sóc partidària de les banderes, cadascú la porta en el cor", ha dit una d'elles.

Un altra ha defensat que el que s'ha de fer és "respectar la llei". "En aquest poble es respecta a les persones homosexuals; també està clar que vivim molts heterosexuals. Ens tocarà fer una bandera per a nosaltres?", s'ha preguntat i ha afirmat que una bandera "el que representa és el respecte".

Al seu judici, és "adequat" que es celebre el Dia de l'Orgull però qüestiona "tenir una bandera LGTBI mesos i mesos penjada en un balcó municipal, quan hi ha lleis que prohibeixen en totes les administracions públiques penjar banderes que no siguen les legals". "Tampoc crec que s'haja comés cap delicte perquè a Nàquera tots no som gais. La bandera d'Espanya també cobrix al col·lectiu LGTBI", ha defensat i ha demanat "no polemitzar amb coses que són banals, hi ha altres problemes més seriosos".

Una última d'elles, s'ha pronunciat en aquest sentit: "Avui en dia hi ha respecte per la gent que és gai o lesbiana", però creu que la bandera "no és necessària" perquè l'espanyola "ja ho cobrix tot".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal