El projecte GUARDIAN protegeix el bosc de La Vallesa a Paterna contra incendis forestals El projecte GUARDIAN protegeix el bosc de La Vallesa a Paterna contra incendis forestals
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte GUARDIAN protegeix el bosc de La Vallesa a Paterna contra incendis forestals

Paterna està completament preparada per a l'arribada de la calor. Així ho han comprovat avui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, la Tinenta Alcalde d'Interior, Mobilitat i Sostenibilitat, Nuria Campos, i el Cap de la Policia Local, Rafael Mestre, durant la visita de control que han realitzat aquest matí al bosc de la Vallesa, per a verificar de primera mà els sistemes defensius i de prevenció contra incendis forestals existents.

Durant la visita, Juan Antonio Sagredo ha explicat que "les tasques preventives, que es realitzen durant tot l'any, s'han reforçat de cara a l'arribada de les altes temperatures, augmentant el nombre d'efectius i la superfície en la qual s'actua, amb disminució de la densitat de la massa arbòria, el desbrossament de matolls i la neteja de circuits d'evacuació".

Sagredo ha detallat que "hem vingut a supervisar tots els recursos que estem destinant, redoblant els nostres esforços per a continuar protegint La Vallesa, que és el cor verd de l'àrea metropolitana de València".

El bosc de la Vallesa, el major paratge natural de Paterna, ha vist reforçada any rere any la seua seguretat i protecció gràcies a la tecnologia dels canons d'aigua del Projecte GUARDIAN, la torre de vigilància, els detectors de fum, les càmeres tèrmiques, els drons que sobrevo-len La Vallesa i la xarxa d'hidrants.

A més, aquests sistemes se sumen als múltiples mitjans humans que treballen per a protegir aquest espai natural, com els agents de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local, els operaris de la Brigada Forestal, la brigada de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE) i el reforç dels efectius que s'han centrat en potenciar la protecció de la interfície urbà-forestal.

En aquest sentit, el primer edil també ha destacat "la importància de protegir aquest espai natural únic del nostre municipi, implementant un exhaustiu pla preventiu amb mitjans materials i humans, on cobren rellevància les tecnologies més capdavanteres, com és el cas del Projecte GUARDIAN, que és la major infraestructura contra incendis a nivell europeu".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal