El president del PP català rebutja anar a les llistes al Congrés després d'oferir-li 'Génova' anar per Tarragona El president del PP català rebutja anar a les llistes al Congrés després d'oferir-li 'Génova' anar per Tarragona
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El president del PP català rebutja anar a les llistes al Congrés després d'oferir-li 'Génova' anar per Tarragona

El president del PP català, Alejandro Fernández, rebutja l'oferiment de ser candidat a les eleccions generals per Tarragona

Alejandro Fernández, president del PP català, ha anunciat a través de Twitter que no formarà part de les llistes electorals del Partit Popular de Catalunya (PPC) per a les eleccions generals. Segons fonts de la direcció nacional del PP, liderada per Alberto Núñez Feijóo, es va plantejar la possibilitat que ocupés un lloc a la llista per a la província de Tarragona.

En el seu missatge de Twitter, Fernández ha agraït l'oportunitat que li ha brindat el seu partit de tornar al Congrés dels Diputats, ja que ja va ocupar un escó entre 2011 i 2015, durant el mandat de Mariano Rajoy com a president del Govern. No obstant això, ha afirmat que romandrà a Catalunya, recordant que en el passat va criticar els polítics que, davant les dificultats, marxaven a Madrid deixant una sensació d'abandonament a Catalunya.

Fernández ha afirmat que no cometrà aquest error i ha declarat que després del 23J s'enfrontaran a nous episodis a Catalunya que requeriran una veu ferma per defensar els drets i llibertats dels catalans no nacionalistes. Ha conclòs dient que no serà fàcil, però que no abandonarà.

Cal destacar que no se li va oferir ser candidat per Barcelona, sinó que es va plantejar de manera informal la possibilitat d'ocupar un lloc en la llista per a la província de Tarragona, de la qual és originari. El PP espera créixer a Tarragona i a tot Catalunya gràcies a l'anomenat 'efecte Feijóo' i al impuls generat per la victòria en les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig.

En les eleccions generals del 2019, el PP només va aconseguir representació a Barcelona, on va obtenir dos escons, que actualment ocupen Cayetana Álvarez de Toledo, ex-portaveu del Grup Popular al Congrés, i Llanos de Luna, ex-delegada del Govern a Catalunya.

Pel que fa a les candidatures per Barcelona, encara no s'ha revelat qui encapçalarà la llista. La direcció nacional del PP manté amb secretisme les candidatures per a les eleccions generals, que han de ser presentades abans del 19 de juny. Fins ara, només s'ha confirmat que Álvarez de Toledo i Borja Sémper acompanyaran Feijóo a la llista per Madrid.

Després de les eleccions generals, el PP català haurà de dur a terme un procés congressual, de la mateixa manera que ho farà el PP basc. En aquest moment, el partit haurà de decidir si aposta per la continuïtat d'Alejandro Fernández o per un nou president al capdavant de la formació.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal