El CVC mostra 'tranquil·litat' davant el resultat del 28M: 'No venim a fer política' El CVC mostra 'tranquil·litat' davant el resultat del 28M: 'No venim a fer política'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CVC mostra 'tranquil·litat' davant el resultat del 28M: 'No venim a fer política'


   La presidenta en funcions del Consell Valencià de Cultura (CVC), Dolors Pedrós, ha mostrat "tranquil·litat" davant el canvi de cicle polític a la Comunitat Valenciana després dels comicis del 28 de maig, en els quals el PP ha sigut la força més votada i podria governar amb Vox, ja que "no venim a fer política, sinó a millorar la gestió cultural, que és tan necessària en el País Valencià".

   En declaracions a Europa Press després de finalitzar el ple de maig del CVC, Pedrós ha afirmat que aquest és un organisme que no és polític sinó assessor i "un punt de reflexió important molt bo, tan saludable com la pròpia democràcia".

   "Ací es parla de la cultura, d'arribar a acords, es vé a millorar el dia a dia de la gestió cultural de qui és responsable com la Presidència de la Generalitat, la Conselleria d'Educació, la de Cultura...", ha defès i ha recalcat que l'organisme "està para quan es requereix directament des del Consell fer algun informe i després té autonomia plena per a poder proposar, per la qual cosa, tranquil·litat...", ha expressat.

   Així mateix, ha agraït el treball realitzat pel cos tècnic perquè "dona la garantia del funcionament", que ha continuat d'una manera "meravellosa" i ha incidit que "l'única cosa que pot canviar immediatament és la Presidència".

   En aquesta línia, ha indicat que el càrrec que ocupa és el que depèn de forma directa del president de la Generalitat. "A partir d'ací, són Els Corts els qui decidixen qui i qui no", ha assenyalat, i ha subratllat la "estabilitat" quant als membres de l'organismes, ja que els que abans han de renovar ho faran el 2024.

   Pedrós ha assenyalat que la presidència de l'organisme "pot ser nomenada pel pròxim president de la Generalitat en qualsevol moment" i "eixe president o presidenta del CVC triaria el secretari i vicepresidència". A més, ha indicat que "qui entre serà un membre dels quals formen part en aquests moments, o un d'extern, una persona rellevant del món de la cultura".

   Segons ha destacat, els cicles polítics "han canviat sovint i no té per què afectar". Igualment, ha posat l'accent que "molts membres d'aquest Consell venen de la política activa, però ha sigut en un passat", ja que "en aquests moments no hi ha cap perquè és incompatible".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal