El Camp del Túria i la Safor són les comarques valencianes amb més bretxa de gènere a l'ocupació El Camp del Túria i la Safor són les comarques valencianes amb més bretxa de gènere a l'ocupació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Camp del Túria i la Safor són les comarques valencianes amb més bretxa de gènere a l'ocupació



Les comarques del Camp del Túria i La Safor (València) són les que presenten la major bretxa de gènere respecte a la taxa d'ocupació a la Comunitat Valenciana, amb un 14,7%, seguides del Canal de Navarrés, el Valle de Cofrentes - Ayora i l'Horta Est (València), que se situen per damunt del 14%.

Així ho reflecteix la nova estadística 'Dones i Homes a la Comunitat Valenciana' de l'Institut Valencià d'Estadística (IVE), la primera iniciativa que aglutina totes les dades estadístiques diferenciades per sexe en el Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana.

El nou servei recopila informació estadística de diferents àrees socials i econòmiques amb perspectiva de gènere. Així, aquesta operació pretén reunir en un únic lloc tota la informació pertinent per descriure la situació d'ambdós sexes a la Comunitat Valenciana i poder analitzar els avenços en el temps a favor de la igualtat, segons ha informat l'IVE en un comunicat.

L'estadística posa de manifest que en 2022 hi havia 91.300 dones aturades de llarga durada enfront de les 64.900 homes a la Comunitat Valenciana.

Dins de l'àrea del mercat laboral, es poden trobar altres dades com, per exemple, les relacionades amb la salarització, en les quals apareix que en 2022 hi havia un 80,4% d'homes amb contracte indefinit, enfront del 74,7% de la població femenina.

D'altra banda, també inclou un àrea de ciència i tecnologia, en la qual es recull informació relativa als recursos empleats en R+D, la població ocupada en els sectors d'alta i mitja-alta tecnologia, graduats i graduades en estudis de ciències i tecnologies, o l'ús i l'equipament d'informació i comunicació (TIC).

Un exemple de les dades que l'IVE ha inclòs en aquest àmbit és l'ocupació en ciència i tecnologia, on els homes ocupen la major part dels llocs de treball, ja que, segons les últimes dades, hi havia 22.362 homes empleats en R+D i 69.000 en els sectors d'alta i mitja-alta tecnologia, enfront de les 16.719 dones que hi havia en R+D i les 20.300 que hi havia en els sectors d'alta i mitja-alta tecnologia.

163 INDICADORS PER ANALITZAR LA DESIGUALTAT

L'IVE ha llançat aquesta eina amb un format innovador que inclou, en un únic contenidor, totes les dades desglossades sobre dones i homes. Es tracta de fitxes de resultats navegables i interactives que ofereixen l'opció de descarregar-se la informació en diferents formats, entre ells, pdf, excel i csv.

'Dones i Homes a la Comunitat Valenciana' està organitzada en nou grans temes que abasten a la vegada 41 subtemes, amb un total de 163 indicadors, 112 representats en forma de gràfic, 20 mapes i 31 com a taules de resultats.

Entre les àrees socials i econòmiques s'inclouen dades sobre demografia i població, mercat laboral, salaris, ingressos i cohesió social, educació, salut, conciliació, ciència i tecnologia, delicte i violència, i poder i presa de decisions. En aquest sentit, cadascun dels subtemes es presenta a través de mapes interactius organitzats per comarques, gràfics i taules descriptives, segons el format de les dades utilitzades.

Cada un dels subtemes que aborda té un caràcter diferent i presenta les seues pròpies peculiaritats. Alguns contenen dades d'una única font i altres de diferents fonts i amb diferents períodes d'actualització.

Així, amb l'objectiu de disposar d'indicadors el més actualitzats possible, l'IVE ha creat un calendari propi per a cada tema amb les dates previstes de publicació.

A més, de forma general per a cada indicador es mostra una evolució temporal àmplia, d'uns 15 anys sempre que les dades ho hagen permés.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal