El Cabanyal: Art urbà contra la especulació inmobiliaria El Cabanyal: Art urbà contra la especulació inmobiliaria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Cabanyal: Art urbà contra la especulació inmobiliaria

Els carrers del barri del Cabanyal de València han despertat amb diverses intervencions d'art urbà en les quals, a través de diverses escenes quotidianes pintades als murs de carrers com la Barraca, Àngeles i Progrés, es fa una crítica a l'especulació immobiliària.

Juntament amb les obres, "aparentment anònimes", s'ha penjat un text titulat 'Una casa són 4 parets' signat per @irenxremon, nom a Instagram de l'artista Irene Remón. En aquest text s'adverteix que el procés de gentrificació "porta anys amenaçant i colpejant el barri del Cabanyal, on l'encariment de la vida és cada vegada més notable i abusiu, obligant als seus habitants a abandonar les seues cases o a resistir al barri d'una manera cada vegada més precària i marginal".

I afegeix: "És necessari usar l'art com a eina d'investigació i visibilització de la identitat dels barris populars per a tornar-los la seua idiosincràsia i posar en valor la seua situació, la seua precarietat i les seues necessitats cada vegada més oblidades i apartades per l'arribada massiva de turistes. Una casa són 4 parets és una eina per a lluitar contra la gentrificació, contra la precarització creixent de la vida i l'especulació que el capitalisme fa amb els nostres propis cossos i la nostra força de treball, per a lluitar contra la pressió socioeconòmica i reivindicar la identitat i la resistència d'un barri per damunt de les lògiques inhumanes del capital".

'Una casa són 4 parets' és el lema que es repeteix en totes les intervencions, per a les quals s'han triat les parets i les portes metàl·liques de les cases deshabitades.

Aquesta elecció - expliquen els responsables de l'acció artística - "no és casual, ja que en el barri del Cabanyal es poden veure més de 300 cases tapiades als seus carrers".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal