El Botánic arriva a un Acord de col·laboració entre PSPV, Compromís i EUPV per a propiciar el màxim nombre possible de governs i alcaldíes El Botánic arriva a un Acord de col·laboració entre PSPV, Compromís i EUPV per a propiciar el màxim nombre possible de governs i alcaldíes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Botánic arriva a un Acord de col·laboració entre PSPV, Compromís i EUPV per a propiciar el màxim nombre possible de governs i alcaldíes

  

PSPV, Compromís i Esquerra Unida (EUPV) han firmat i renovat un acord pel qual es comprometen a propiciar, com a primer objectiu, "el màxim nombre possible d'alcaldies" a la Comunitat Valenciana, "en tots els municipis on siga numèricament possible", i "allà on siga possible, governs estables".

Es tracta d'un pacte segellat a uns dies que es constitueixen els nous equips de govern dels ajuntaments el pròxim dissabte 17, amb la posada en marxa d'una comissió per a vetlar pel seu compliment, informen aquests partits.

Les tres parts, "integrants dels pactes del Botànic", es comprometen a no formalitzar acords de govern amb altres forces polítiques que impedisquen l'assumpció de les alcaldies per part d'alguna d'aquestes formacions, "ni atorgant ni rebent els vots d'altres partits".

En conseqüència, com a regla general i llevat d'acords locals que complementen i no contradiuen aquest acord, en els municipis on el partit més votat haja sigut algun dels signants li correspondrà l'alcaldia. Es procurarà que "com a mínim" cap altre partit presente candidatura a l'alcaldia o el vot directe si així ho acorden els col·lectius locals.

En les localitats on la formació més votada haja sigut qualsevol diferent de les signants i aquestes tinguen la majoria suficient de regidors triats, caldrà el vot directe al partit més votat, amb independència d'acords de major abast (de govern, d'estabilitat, programàtics...) que "malgrat tot, són recomanables".

ALCALDIES COMPARTIDES SI HI HA EMPAT

En els supòsits en què s'haja produït un empat en nombre de regidors, siga quin siga el partit més votat, des de la comissió es recomana, com a punt de partida, alcaldies compartides durant la legislatura.

Aquesta comissió atendrà els casos dels municipis on estiguen presents tots els partits signants de l'acord, mentre que es constituiran comissions bilaterals per a tractar en els casos on només estiguen alguns d'ells.

Saló plenari de L'Eliana - arxiu

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal