L'alcaldessa de Sant Antoni, Eva Tejedor, ha oferit a Vox entrar en el govern municipal i també ha oferit nomenar tinents d'alcaldia als regidors rebels del PP.
La proposta de la primera edil asseguraria almenys 5 vots encara que no la majoria absoluta al ple. Al cost de que els regidors que es van saltar les instruccions de Mompó entren i fent que la regidora de Vox tinga un sou de més de 30.000 euros i s'encarregue d'àrees sensibles del municipi amb dedicació completa i properes a l'alcaldia.
El Ple està convocat per al dilluns, tots els regidors convocats, però no ha sigut publicat per a coneixement públic. El decret que marca els càrrecs i salaris signat.
La proposta s'haurà de votar dilluns en un ple extraordinari. Per la seua part, l'alcaldessa tindria el 100% del salari (el d'un Secretari d'Estat menys un 55%), és a dir, més de 45.000 euros que permet la llei i més de 30.000 als tinents d'alcaldía (PP) a més dels 34.000 a la regidora de VOX.
La situació política a Sant Antoni està marcada per la inestabilitat des que el passat 17 de juny, la candidata i única regidora del grup UCIN, Eva Tejedor - neboda de l'exalcalde Eugenio Cañizares hui dia inhabilitat per sentència - va ser elegida alcaldessa amb el suport de Compromís, 2 regidors del PP i els de Vox, desbancant a AISAB que havia guanyat les eleccions. Tejedor, que pertany a un dels partits coneguts com a "franquícies", ja es va presentar en el 2015 amb AISAB i al 2019 al lloc 5 en el PP en este últim cas sense obtindre regidoria. Enguany es va presentar a estes eleccions en UCIN, un grup que facilita la presentació en municipis on no tenen bases però on hi ha persones o grups que necessiten una eina electoral ràpida i només compta amb un representant dels 13 en Sant Antoni, sent per tant, el partit amb regidors que ha sigut menys votat en el municipi.
Segons hem pogut conéixer en Crònica, de diverses fonts municipals, la seua proposta per a garantir-se la continuïtat al capdavant del consistori passa per entronitzar a Vox en el propi govern municipal i alliberar als regidors que es van saltar les instruccions de Mompó, el president provincial del PP.
D'una banda, oferiria a la regidora de Vox, María José Esteve, un sou de més de 34.000 euros. Pràcticament la convertiria en el seu alter ego. A canvi d'esta oferta, l'altre regidor de Vox i cap de llista, prestaria el seu suport també i d'aquesta forma els regidors de Vox i els "díscols" del PP es convertirien en els regidors principals i suports bàsics per a governar en el municipi.
Per tant, nomenaria tinents d'alcaldes als dos regidors "rebels" del PP, tant al cap de llista Luis Trejo com al segon, Pedro E. Pérez Casas, amb un salari també de més de 34.000 euros, al menys per a un d'ells perquè el cap de llista del PP hauria de decidir si continua cobrant la jubilació i no més les dietes o cobra directament de l'ajuntament tot el salari. Tots dos van votar a favor de l'alcaldessa sense comptar amb l'autorització del seu partit, cosa que pot provocar la seua expulsió del grup municipal popular.
A més, es reservaria la possibilitat de nomenar un assessor o assessora a qui oferiria més de 28.000 euros, segons les Bases d'Execució del municipi.Pendent d'aprovació en un Ple el dilluns 3 de juliol
Tot això està pendent d'aprovació. Per a permetre, o no, que Vox entre en el cor de l'Ajuntament del municipi, no només precisaria l'abstenció del tercer regidor del PP (E. Celda), qui va manifestar ja la seua oposició al que havien fet els seus companys; també precisa de l'abstenció, o el vot a favor, del grup Compromís qui ja va col·laborar en l'elecció de l'alcaldessa. Una elecció que ha creat inestabilitat en el municipi i que, de prosperar la proposta de l'alcaldessa, faria del municipi el segon de la comarca (després de Nàquera) en què aquest partit ultradretà i negacioniste de la violència de gènere i dels drets LGTBI+ entraria en l'alcaldia d'un municipi del Camp de Túria.
Encara que el vot en contra d'AISAB està clar per la seua trajectòria i ser el partit més votat amb pretensió de optar a l'alcaldía; caldrà veure la posició de GUANYEM-COMPROMIS perquè es fa molt difícil que els seus representants voten a favor o ni tan sols col·laboren abstinent-se, després d'haver sigut nomenat Diputat Provincial per la seua organització en representació del grup Compromís, el cap de llista Pau Andrés; el nomenament es va produir en l'últim moment, després d'un bloqueig intern en la negociació entre dos dels partits que conformen COMPROMIS (iniciativa i Més - antic Bloc), al final per a eixir del bloqueig es va proposar una tercera via que el partit va decidir deixar a les mans de Pau Andrés. Amb tot aixó, No sembla compatible el seu carrec amb un pacte amb PP i VOX
Dilluns, en el ple extraordinari a les 19,30, es veurà si la proposta prospera o no.
Cap comentari :