Comissions Obreres i UGT exigeixen al Govern l'aprovació del 'Estatut del Becari' signat amb Yolanda Díaz Comissions Obreres i UGT exigeixen al Govern l'aprovació del 'Estatut del Becari' signat amb Yolanda Díaz
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comissions Obreres i UGT exigeixen al Govern l'aprovació del 'Estatut del Becari' signat amb Yolanda Díaz

Comissions Obreres i UGT han reclamat al Govern que "complisca el seu compromís" i aprovi l'Estatut del Becari que van signar amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, encara que sense el suport de la patronal.

"El Govern és un i quan acordem amb el Govern, acordem amb el Govern. Hem arribat a un acord amb el Ministeri competent i, per tant, això és un acord amb el conjunt del Govern i si arribem a un acord amb el conjunt del Govern, exigim que vaja al BOE", ha assenyalat aquest dijous el secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo, durant el curs de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) celebrat a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander.

Després d'"intentar que fora el més consensuat possible", el líder de CCOO ha exigit la posada en marxa de l'Estatut del Becari. "Nosaltres exigirem fins a l'últim dia que això veja la llum", ha apuntat Sordo. En la mateixa línia, el secretari general de UGT, Pepe Álvarez, ha reclamat al Govern que "complisca el seu compromís" i, en la mesura que "siguera jurídicament possible", aprovi l'Estatut del Becari.

"Hi ha qui planteja que en una situació com la que estem jurídicament té alguns pegues. Jo crec que no té pegues i el Govern el que ha de fer és aprovar i publicar el decret", ha sentenciat Álvarez, en referència a la possibilitat que l'Executiu no aprovi l'Estatut del Becari a causa de la convocatòria anticipada de les eleccions generals.

Pel secretari general del sindicat, no tirar endavant aquesta norma seria "embolicar-ho i sobretot deixar a un sector molt important de la població en una situació de precarietat absoluta". "Des que vam signar l'acord de la reforma laboral hem treballat perquè en aquesta Legislatura aquest tema quede zanjat", ha afirmat.

En aquest punt, el líder de UGT ha assegurat que els sindicats tenen "un acord amb el Govern perquè la vicepresidenta del Govern és vicepresidenta del Govern d'Espanya". A més, Álvarez ha defensat que no poden esperar a "que es torne a construir el Govern" després de les eleccions ja que els becaris estan "en una situació d'explotació que és absolutament intolerable".

La setmana passada, Yolanda Díaz i els sindicats van signar l'acord sobre l'Estatut de les persones en formació pràctica no laboral en les empreses, conegut col·loquialment com a Estatut del Becari, que no compta amb el suport de la CEOE. "La realitat és que el nostre país durant més de 40 anys ha tingut governs 'ninis', que no donaven alternatives ni solucions per a les persones joves del nostre país", va assenyalar Díaz després de la signatura de l'acord.

La proposta de l'Estatut del Becari recull un règim sancionador per a les empreses per incomplir els drets dels alumnes, amb multes de fins a 225.000 euros; una compensació dels gastos que tinguen els estudiants; i limita les pràctiques extracurriculars a 480 hores.

L'objectiu d'aquesta norma és determinar els períodes de formació pràctica no laboral que es poden realitzar en l'àmbit de l'empresa, així com desenvolupar el règim jurídic que els ordena.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal