Cinema Jove acull lestrena mundial de quatre sèries de nacionalitats diferents Cinema Jove acull lestrena mundial de quatre sèries de nacionalitats diferents
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cinema Jove acull lestrena mundial de quatre sèries de nacionalitats diferents

Cinema Jove iniciarà huí dissabte les projeccions i les taules redones de la Secció Oficial de Sèries, que enguany acollirà quatre estrenes mundials i diverses estatals i s'amplia per a incloure totes les duracions i els suports. Les projeccions i les activitats paral·leles vinculades a aquest cicle es desenvoluparan a la sala 7 de l'Edifici Rialto.

La Secció Oficial de Sèries està integrada enguany per deu títols procedents de Xile, Espanya, el Canadà, Austràlia, l'Argentina, Rússia o el Kazakhstan, país que es va estrenar l'any passat per partida doble en el festival i que també tindrà un títol a competició en aquesta edició.

El primer programa de sèries començarà el 24 de juny a les 11.00 hores i inclourà dues sèries a concurs: 'Escort' (Kuanysh Beisekov, 2021), producció kazakh sobre una senyoreta de companyia que es veu obligada a revelar un secret personal per a ajudar a desentranyar l'assassinat d'una de les seues companyes, i 'Appetite' (Neil Sharma i Mohini Herse, 2022), sèrie l'acció de la qual arranca quan un repartidor de menjar ràpid mor de manera sobtada i misteriosa. 

Les projeccions es complementaran amb una taula redona en la qual participaran els membres del jurat Sven Miehe i Lefteris Fylaktos i abordarà l'estat actual del format curt seriat en el context europeu. A les 18.30 hores tindrà lloc una segona taula redona, en la qual els jurats Áurea Ortiz i Alberto Velasco debatran sobre les seues sèries favorites en una trobada que també estarà oberta al públic. 

'Bull Run', la primera pel·lícula espanyola que es finança amb 'blockchain'

Ana Ramón i Juanjo Moscardó, directora i productor del llargmetratge 'Bull Run', inclòs en la Secció Oficial Òrbites, presentaran a les 17.30 hores, al Teatro Rialto, aquesta cinta poc convencional que té com a rerefons la febre del 'bitcoin' i, a més, té la peculiaritat de ser la primera pel·lícula espanyola que es finança íntegrament amb tecnologia 'blockchain', o cadena de blocs. Ana Ramón parlarà, entre altres coses, de la seua experiència personal amb el comerç de les criptomonedes i l'addicció a aquest món que va adquirir durant la pandèmia. Aquesta dependència és, de fet, el punt de partida de la pel·lícula.

A les 17.30 hores, La Filmoteca acollirà la projecció i la presentació del documental francés 'Green City Life' amb la presència dels seus directors, Manon Turina i François Marques. Estrenada aquest mateix any en el Festival Internacional de Cinema Documental de Copenhaguen, la cinta segueix dos joves urbanites que viatgen a la recerca d'iniciatives revolucionàries capaces de retornar la naturalesa al cor de les ciutats. Cinema Jove ha programat aquesta cinta amb motiu de la distinció de València com a Capital Verda Europea 2024.

El públic tindrà el dissabte, a les 12.00 hores, una altra cita al Teatre Rialto, on tindrà lloc un divertit xou protagonitzat pels guionistes i directors Diego San José i Borja Cobeaga, i dirigit per la periodista Mariola Cubells. El Turra Tour 2023 '20 anys escrivint comèdia, 20 anys d'amor per la ficció' -trobada itinerant que compta amb la col·laboració de DAMA, l'entitat de gestió de drets d'autor audiovisuals- farà la segona parada a València després del seu debut a Donostia i tindrà com a convidat especial Julián López, un dels actors fetitxe de San José i Cobeaga, amb els quals ha treballat en pel·lícules com 'Pagafantas', 'Fe de etarras' o 'Súper López'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal