Biotecnologia valenciana: Reprogramar plantes per a produir carn cultivada vegana lliure de crueltat animal Biotecnologia valenciana: Reprogramar plantes per a produir carn cultivada vegana lliure de crueltat animal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Biotecnologia valenciana: Reprogramar plantes per a produir carn cultivada vegana lliure de crueltat animal

Una companyia valenciana investiga la producció de proteïnes per a la carn cultivada vegana i lliure de crueltat animal

L'empresa biotecnològica MadeInPlant, amb seu a València, està duent a terme una línia d'investigació per a fabricar proteïnes que contribuïsquen a la producció de carn cultivada vegana, totalment lliure de crueltat animal. Aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc d'un consorci espanyol constituït per a obtenir ajudes del Perte Agroalimentari.

L'objectiu de la investigació de MadeInPlant és desenvolupar proteïnes saludables com a acceleradors per a la carn cultivada, una alternativa a la carn tradicional. Això s'aconsegueix mitjançant la reprogramació genètica de les plantes. Aquestes proteïnes es troben principalment en el sèrum fetal boví, un subproducte obtingut mitjançant el sagrament dels animals durant l'escorxada. No obstant això, el sèrum fetal boví pot contenir impureses i tenir efectes indesitjables, com ara contaminacions.

MadeInPlant pretén produir aquestes proteïnes en plantes per a aconseguir un creixement més ràpid de la carn cultivada, sense impureses. Aquest tipus de carn pot ser certificat com a vegà i lliure d'animals. Per a aconseguir-ho, infecten les plantes amb virus vegetals, eliminant la part patogènica i conservant la part reproductiva. Així, les plantes són capaces de produir els acceleradors desitjats. Federico Grau, doctor en Biotecnologia i un dels impulsors de l'empresa juntament amb altres cinc investigadors del CSIC, explica que poden introduir informació genètica a les plantes perquè siguen capaces de produir proteïnes que, per si mateixes, no poden generar.

El projecte va començar al mes d'abril en el laboratori de biologia molecular i en la planta pilot (hivernacle de contenció biològica) de la incubadora AgrotecUV de la Universitat de València, situada al Campus de Burjassot. MadeInPlant és una empresa dedicada a la producció d'ingredients d'origen vegetal per a diversos sectors, com ara el farmacèutic, cosmètic, agroalimentari i de recerca. L'empresa va ser fundada l'any 2021 gràcies a l'impuls de cinc investigadors del CSIC, els quals actuen com a socis externs i consellers. L'any 2022, MadeInPlant va tancar una ronda de finançament de capital inicial i va entrar a formar part d'AgrotecUV.

MadeInPlant participa en el consorci "From Green to Healthy" juntament amb altres 25 empreses alimentàries espanyoles de set comunitats autònomes. Aquest consorci abasta 30 projectes amb un pressupost total de 111 milions d'euros, dels quals aspiren a rebre 64 milions en forma d'ajudes vinculades al Perte Agroalimentari. La consultora Incotec coordina els membres del projecte, que provenen d'Aragó, Castella-La Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, País Basc, Galícia i Múrcia.

Dins del consorci, MadeInPlant forma part de la cadena de valor relacionada amb les proteïnes sostenibles, juntament amb altres catorze empreses. Existeixen altres dues cadenes de valor, una centrada en begudes saludables i una altra en confiteria i postres, en les quals participen dues altres empreses valencianes: Formatgeria Granja Rinya i Postres Làcteos Romar.

Títol: L'empresa valenciana MadeInPlant investiga proteïnes per a carn cultivada vegana i lliure de crueltat

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal