Barcala (PP) obté la reelecció com a alcalde d'Alacant com a candidat del partit més votat Barcala (PP) obté la reelecció com a alcalde d'Alacant com a candidat del partit més votat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Barcala (PP) obté la reelecció com a alcalde d'Alacant com a candidat del partit més votat

El primer edil basarà la seva acció de govern en la humilitat, el consens, la unitat i la seguretat jurídica

El candidat del PP Luis Barcala ha sigut reelegit aquest dissabte alcalde d'Alacant en el ple d'investidura de l'Ajuntament. Ha aconseguit la vara de comandament com a cap de llista del partit més votat el passat 28 de maig, després de no ser elegit en primera votació per la resta de la corporació.

El ple d'investidura s'ha celebrat des de les 10.20 hores al Saló Blau de l'Ajuntament, després de retardar-se uns 20 minuts respecte a l'horari previst.

En la primera votació, Barcala ha aconseguit els 14 vots a favor dels regidors del PP, d'una corporació de 29 edils, per la qual cosa no ha aconseguit la majoria absoluta necessària, fixada en 15 vots.

La resta de formacions s'han votat a si mateixes. En concret, la candidata del PSPV, Ana Barceló, ha sumat vuit; Carmen Robledillo, de Vox, quatre; Rafa Mas, de Compromís, ha aconseguit dos; i Manolo Copé, d'Esquerra Unida-Unides Podem, un. En primera votació cap candidat ha aconseguit la majoria absoluta. Posteriorment, Barcala ha sigut elegit com a cap de llista de la candidatura més votada.

Luis Barcala ha jurat l'acta de regidor en castellà amb la fórmula habitual, i s'ha compromès per la seva "consciència i honor", a complir les "obligacions" corresponents al seu càrrec, amb "respecte i lleialtat al Rei i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat".

De la mateixa manera, altres 18 edils han jurat el càrrec en castellà. Entre ells, Copé s'ha sortit de la fórmula establida i en dir que jura lleialtat al rei ha afegit "per imperatiu legal". A més, en valencià han promès el càrrec altres cinc edils i en castellà han promès els cinc restants.

L'acte ha començat amb la constitució de la nova corporació municipal de l'Ajuntament d'Alacant, que compta amb 15 homes i 14 dones. El secretari general del Ple ha nomenat els nous edils, primer del PSPV-PSOE, a qui li ha seguit Compromís, Vox, PP i Esquerra Unida-Unides Podem.

Posteriorment, s'ha constituït la mesa d'edat, integrada pel regidor de major edat, que ha sigut Miguel Castelló (PSPV), que l'ha presidit fins a l'elecció del nou alcalde; i de menor edat, Sara Llobell (Compromís), que ha actuat com a secretària.

Barcala ha agraït el suport de la seva família, especialment de la seva parella, i ha destacat els valors de l'Ajuntament com la humilitat, la responsabilitat, la unitat i la seguretat jurídica.

També ha apostat per potenciar la transformació de la ciutat, promoure el diàleg i el consens, així com els àmplis acords en la seva acció de govern. "Els ciutadans mereixen un Ajuntament estable i eficaç", ha assegurat.

D'altra banda, ha instat a la Generalitat i al Govern a no menystenir a Alacant i ha proposat establir aliances amb l'entorn comarcal i potenciar l'eix Alacant-Elx.

Per la seva banda, la resta de portaveus municipals, Barceló, Robledillo, Mas i Copé, s'han compromés a exercir una fiscalització rigorosa, però també han tendit la mà al diàleg i a treballar pels interessos de tots els ciutadans.

Al ple d'investidura han assistit destacades personalitats, com la consellera d'Innovació i Universitats en funcions, Josefina Bueno; i l'exvicealcaldessa Mari Carmen Sánchez. També han estat presents el síndic de Greuges i exalcalde socialista d'Alacant, Ángel Luna, i la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal