Baldovi (Compromis) replica a Iglesias que 'no veta a ningú' de Podemos a Sumar i que els seus retrets 'infundats' no ajuden Baldovi (Compromis) replica a Iglesias que 'no veta a ningú' de Podemos a Sumar i que els seus retrets 'infundats' no ajuden
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Baldovi (Compromis) replica a Iglesias que 'no veta a ningú' de Podemos a Sumar i que els seus retrets 'infundats' no ajuden

Joan Baldoví assegura que no tornarà al Congrés i es queda en el parlament autonòmic

El candidat de Compromís en les passades eleccions del 28M, Joan Baldoví, ha afirmat que la seua formació "no està vetant a ningú" en les negociacions de cara a l'acord de confluència amb Sumar per a les eleccions del 23J. Per tant, ha recriminat a l'exvicepresident Pablo Iglesias que llance "reprotxes absolutament infundats" cap al seu partit.

Així ho ha transmés en declaracions a TVE, recollides per Europa Press, qüestionat per les paraules d'Iglesias ahir a la Cadena Ser, qui va sostenir que Más Madrid, comuns i Compromís no volen un acord amb Podem i va criticar que s'estiguen plantejant vetos a dirigents de la formació morada.

Per a Baldoví, aquesta actitud de l'exlíder de Podem "no ajuda" i confronta que al matí es demane "discreció", en referència a la postura de la direcció estatal de Podem, i per la nit es facen "reprotxes" que no són certs i generen un "ambient enrareït".

"Compromís no està vetant a ningú. Em sembla que per a aconseguir els acords, la discreció, les no pujades de to, els reprotxes a altres forces, crec que no ajuden i ahí no trobaran mai a Compromís, que som gent seriosa que negocia amb discreció per a aconseguir acords", ha recalcat.

Sobre Montero: no diran "mai" a ningú que done un pas a un costat

Preguntat sobre si creu que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha de donar un pas a un costat per a aquesta cita electoral, Baldoví ha respost que ell mai dirà què ha de fer una organització política o un dirigent, ja que la mateixa independència que reclama Compromís la concedeix als altres també.

"A mi el que va fer l'altre dia el senyor Garzón (que va renunciar a anar a les llistes del Congrés) em va semblar molt bé, però mai seré jo qui li diga a ningú si ha de donar un pas al costat. Nosaltres estem negociant aquest acord amb Sumar i nosaltres mai hem dit aquesta persona o aquesta altra ha d'anar o no ha d'anar", ha recalcat.

No tornarà al Congrés

D'altra banda, el dirigent de Compromís ha reafirmat que han demanat liderar les llistes electorals en la Comunitat Valenciana, donat que els resultats del 28M avalen aquesta postura, encara que ha afegit que són "condicions de partida" i que no posen "línies vermelles". En tot cas, ha subratllat que no han fet res diferent al que ja van plantejar en 2015 quan van aconseguir l'aliança amb Podem per a concórrer junts en les eleccions d'eixe any.

Finalment, Baldoví ha garantit que romandrà en el parlament autonòmic perquè té un "compromís" amb el poble i descarta absolutament aspirar a tornar al Congrés. "Seria faltar-li el respecte als electors que van participar en les eleccions valencianes ara tornar al Congrés. No, jo m'aniré a fer oposició", ha tancat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal