Àgueda Micó es postula com a cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València Àgueda Micó es postula com a cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Àgueda Micó es postula com a cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València

La secretària general de Més i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha mostrat aquest dissabte la seua intenció de postular-se com a cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per la província de València, segons han confirmat a Europa Press fonts del seu entorn.

Micó ha realitzat aquest anunci en el Consell Nacional de Més, després que aquest divendres Compromís tancara amb Sumar l'acord per a confluir en les eleccions generals del 23J, amb marca pròpia (Compromís-Sumar: Sumem per Guanyar), agenda valenciana, llocs reservats en les llistes al Congrés i al Senat i l'objectiu de formar grup propi en la Cambra Baixa.

Després d'aquest pacte, tancat a unes hores que acabe el termini per a registrar coalicions electorals, Més i Iniciativa celebraran primàries durant la setmana vinent per a triar als seus representants en les llistes.

Hores després, les tres formacions que integren Compromís van confirmar amb àmplia majoria l'acord aconseguit amb Sumar per a concórrer en coalició a les eleccions generals. Les tres potes de la formació, Més, Iniciativa i VerdsEquo van donar un suport superior al 80%.

També aquest divendres, el regidor de Compromís a València Pere Fuset, qui havia valorat postular-se per a encapçalar la llista de Compromís-Sumar per la província de València, es va descartar finalment per a aquest lloc i va subratllar que el partit necessita "lideratges especialment femenins". L'edil va assegurar que en Compromís hi ha "molt bona plantilla per a aquest espai" i va considerar que el seu lloc està "a València".


El acuerdo entre Compromís y Sumar recoge que en las candidaturas para el Congreso por Valencia, los números 1 y 2 serán para Compromís, mientras el 1 de Alicante será para Sumar y el 1 Castellón será un nombre independiente escogido en consenso por ambas partes. En el resto de las listas, los números pares irán para Compromís y los impares para Sumar.

Las candidaturas al Senado serán inversas: el número 1 por Valencia para Sumar y los 1 por Alicante y Castellón para Compromís. En el resto de las listas, los números impares serán de Compromís y los pares de Sumar.

((Seguirá ampliación))


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal