L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, obri de nou les sales de la seua exposició permanent a la lectura d’històries de vida. En les biblioteques humanes les persones són les protagonistes de les narratives perquè no hi ha llibres, sinó veus que parlen en primera persona.
En 2022, amb motiu de l’exposició temporal Mudances realitzada en col·laboració amb el Centre de Formació de Persones Adultes Vicent Ventura, es van realitzar les primeres sessions amb l’associació València Acull. Una vegada finalitzada aquesta mostra temporal, les biblioteques humanes han arribat per a quedar-se a L’ETNO com un important altaveu de la realitat humana i un potent motor de sensibilització social.
La Biblioteca de L’ETNO organitza aquest cicle i busca lectors per a les dues sessions programades els propers mesos: els dissabtes 29 d’abril i 27 de maig a les 11 hores. Cada dissabte es podran reunir un màxim de 50 lectors per a llegir en grups reduits 5 llibres humans protagonitzats per persones migrades de l’associació València Acull.
Les biblioteques humanes estan indicades per a persones majors de 12 anys perquè els llibres no són de fantasia, sinó reals i sabem que moltes vegades la realitat supera la ficció. No obstant això, és una activitat molt recomanable per a públic jove.
Cal inscripció prèvia a la Biblioteca de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia mitjançant l’enviament d’un missatge per correu electrònic indicant el nom de les persones assistents i el dia seleccionat a: biblioteca.etnologia@dival.es
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :