El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) participa un any més en el Festival 10 Sentidos, coproduint dos espectacles de dansa i que podran veure's els dies 7, 13 i 14 de maig al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), amb accés gratuït mitjançant una inscripció prèvia.
En la XII edició, que se celebra del 4 al 21 de maig, el Festival 10 Sentidos continua apostant per un lema contundentment positiu: les il·lusions, desitjos i anhels, que proposen el millor escenari per a viure sempre amb esperança.
D'aquesta manera, el certamen aposta enguany per atendre i defensar les il·lusions en totes les etapes de la vida, des de la il·lusió més clara i coneguda de la infància fins a aquelles tan reals de les persones majors després d'una llarga experiència en el seu viatge per la vida.
"Al llarg dels dotze anys de vida aquest festival, que és una trobada amb l'art en tots els seus vessants, s'ha convertit en una cita obligada a València en la qual participem des del Consorci de Museus", ha assenyalat el director del CCCC, José Luis Pérez Pont.
El diumenge 7 de maig es representa 'Frictio', una obra que és fruit de la col·laboració entre la companyia neerlandesa de 'ballet' modern Introdans i la valenciana Taiat Dansa, sota la direcció d'Adriaan Luteijn, coreògraf resident d'interacció i inclusió en Introdans.
Per a aquesta edició del Festival 10 Sentidos, Lutejin ha creat un duo amb dos ballarins amb els qui mai s'havia reunit abans i que van ser seleccionats per les directores de Taiat Dansa. L'obra de Luteijn parteix d'una sèrie de produccions de dansa titulades 'De Ontmoeting' ('La trobada') que basteixen ponts entre dos mons i sempre compten amb un repartiment mixt: una part procedeix del món de Luteijn (la dansa moderna) i l'altra, de convidats procedents d'altres entorns físics, intel·lectuals, socioculturals o de la dansa. Aquest 'Ontmoeting' és el resultat de la trobada real entre dos magnífics ballarins: Yanél Barbeito (51 anys) i Vicente Sales (19 anys). 'Frictio' té una duració de 13 minuts i es representarà a les 19.00 i a les 20.00 hores a la Sala Refectori del Centre del Carme, amb accés gratuït mitjançant una inscripció prèvia.
Claudia Castellucci reflexiona sobre l'origen del dret romà
Els dies 13 i 14 de maig, a les 19.00 hores, Claudia Castellucci, amb 'All'inizio della città di Roma', una obra ideada, escrita i dirigida per ella, que representa junt amb la seua companyia Societas, amb música de Stefano Bartolini.
El títol de la peça fa referència a l'inici d'una de les civilitzacions europees més extenses, en les albors de la vida social organitzada, i amb la necessitat de regular les relacions entre els éssers humans i les coses, que es multiplicaven sense mesura. D'aquesta manera va nàixer el dret com a resposta a l'immens nombre de casos que havien de ser examinats.
Aquesta coreografia imita els fets, les conseqüències, els judicis i els pactes que donen lloc a uns certs moviments de l'acció humana, i mostra com les normes del dret romà capten el costat jurídic dels afectes humans i la profunditat psíquica de l'individu: l'instint de conservació, el sentiment de propietat, el concepte de justícia, el fonament de la solidaritat, la percepció de la justícia i la transcendència d'un ordenament jurídic imparcial.
L'obra, que té una duració de 45 minuts, es representarà a la Sala Refectori del CCCC, amb accés gratuït mitjançant una inscripció prèvia.
Més informació en Consorci Museus.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :