Com queden les 15 ciutats més grans de la Comunitat Valenciana Com queden les 15 ciutats més grans de la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Com queden les 15 ciutats més grans de la Comunitat Valenciana

El resultat de les eleccions municipals en les 15 ciutats de la Comunitat Valenciana amb més de 50.000 habitants (5 de la província de València, 8 d'Alacant i 2 de Castelló), i en les quals resideix el 45% de la població (2,3 milions de persones) ha sigut el següent:

Província de València
VALÈNCIA

Habitants: 792.492.

Alcalde actual: Joan Ribó (Compromís), des de 2015.

Resultat: Bolcada en la capital valenciana, on la popular María José Catalá podrà recuperar l'alcaldia per al PP després de huit anys en haver aconseguit 13 edils, que al costat dels 4 de Vox sumen majoria absoluta (17 dels 33 regidors), enfront dels 16 de l'esquerra (9 Compromís i 7 PSOE). Ciutadans desapareix.

TORRENT

Habitants: 85.142.

Alcalde actual: Jesús Ros (PSOE), des de 2015 (encara que suma 25 anys d'alcaldia en dues etapes).

Resultat: La popular Amparo Folgado podrà recuperar la vara de comandament que va tindre de 2012 a 2015, en aconseguir 9 regidors que, sumats als 4 de Vox, li donarà la majoria enfront del bloc de l'esquerra, amb els 10 regidors del PSOE i els 2 de Compromís.

GANDIA

Habitants: 75.911.

Alcalde actual: José Manuel Prieto (PSOE), des de 2019.

Resultat: Els socialistes (12 regidors) tindran el seu tercer mandat amb el suport de Compromís (2), mentre el bloc de la dreta es queda amb els 10 del PP i 1 de Vox.

PATERNA

Habitants: 71.880.

Alcalde actual: Juan Antonio Sagredo (PSOE), des de 2015.

Resultat: Sagredo revalida i amplia la seua majoria absoluta amb 14 (1 més que en 2019) dels 25 regidors, enfront dels 6 del PP, els 3 de Vox i els 2 de Compromís.

SAGUNT

Habitants: 68.066.

Alcalde actual: Darío Moreno (PSOE), des de 2019.

Resultat: En la localitat triada per Volkswagen per a instal·lar la primera gigafactoría de bateries per a cotxes elèctrics del sud d'Europa, el socialista Darío Moreno, alcalde des de 2019, revalida i amplia la majoria absoluta amb 11 regidors (4 més que fa quatre anys).

Província d'Alacant
ALACANT

Habitants: 338.577 habitants.

Alcalde: Luis Barcala (PP) des de 2018.

Resultat:

El PP de Luis Barcala es consolida com a partit més votat a l'ajuntament d'Alacant i augmenta el seu avantatge sobre el PSPV-PSOE fins al punt d'anunciar que governarà en solitari, després de fregar la majoria absoluta.

Els populars creixen dels 9 als 14 regidors (cinc més) d'una corporació de 29, per la qual cosa se situa a només un de la meitat més un dels escons, mentre que el PSPV-PSOE de la exconsellera de Sanitat Ana Barceló perd un edil, en passar de 9 a 8.

Ciutadans (Cs), que era la tercera força fa quatre anys, amb cinc regidors, desapareix del saló de plens i li substitueix seguint a populars i socialistes Vox, amb 4 regidors, dos més que Compromís, que iguala el seu resultat de la passada legislatura, mentre que EUPV-Podem, baixa de 2 a només 1.

La configuració de l'ajuntament d'Alacant queda de la següent manera: PP,14; PSOE, 8; Vox, 4; Compromís, 2 i EU-Podem, 1.

ELX

Habitants: 235.580, la quarta ciutat de la Comunitat.

Alcalde: Carlos González (PSOE), des de 2015. Perd l'alcaldia.

Resultat:

El PSOE de l'actual alcalde, Carlos González, no podria sumar una majoria absoluta amb dotze regidors en un consistori de 27, a la qual sí que arribarien el PP, amb el seu cap de llista, Pablo Ruz, amb onze edils, i Vox, amb tres.

L'actual soci de govern dels socialistes, Compromís, ha obtingut un edil (un menys que en 2019) i la suma de totes dues formacions d'esquerres (tretze) no superaria a la que totalitzen PP i Vox (catorze).

El PP creix dels 9 als 11 regidors d'una corporació de 27 regidors i Vox passara de 2 a 3, mentre que Ciutadans (Cs) desapareix.

La configuració de l'ajuntament d'Elx queda de la següent manera: PSOE, 12; PP, 11; Vox, 3 i Compromís, 1.

TORREVELLA

Habitants: 83.547.

Alcalde: Eduardo Dolón (PP), des de 2019.

Resultat:

El PP, que ha governat des de 1988 amb el parèntesi de la legislatura 2015-2019, quan ho van fer Els Verds, ha renovat la seua majoria absoluta en obtindre 16 regidors d'un consistori de 25. El seu cap de llista és Eduardo Dolón, alcalde des de fa quatre anys. A més, els populars han obtingut dos regidors més que en els comicis de 2019, en passar de 14 a 16.

Per part seua, els socialistes guanyarien un regidor, de cinc a sis; Vox ha passat d'un a dos edils i Somia manté un representant, mentre que Ciutadans, que va aconseguir un edil en 2019, i Els Verds, que tenien tres, s'han quedat fora del consistori.

La configuració de l'Ajuntament de Torrevella queda de la següent manera: PP, 16 regidors; PSOE, 6; Vox, 2, i Somia, 1.

ORIOLA

Habitants: 80.784 habitants.

Alcaldessa: Carolina Gracia (PSPV), des de 2022. Perdria l'alcaldia.

Resultat:

L'alcaldessa socialista Carolina Gracia, que ocupa aquest càrrec des de fa un any en desbancar en una moció de censura al popular Emilio Bascuñana després de set anys de govern, perdria l'alcaldia, ja que el PP ha sigut la força més votada i ha obtingut deu regidors (un més que en 2019), encara que hauria de comptar amb el suport de Vox, que ha aconseguit quatre edils, per a acaparar la majoria absoluta en un ajuntament de 25 munícipes.

El PP, que en 2019 li va traure quasi onze punts al PSPV, té com a candidat a Pepe Vergara, contra qui s'ha obert judici oral per dos presumptes delictes contra la Hisenda pública.

Ciutadans, que comptava amb tres regidors, es queda fora del consistori.

La configuració de l'ajuntament d'Oriola quedaria de la següent manera: PP, 10; PSOE, 6; Vox, 4 i Acord per a Guanyar, 2.

BENIDORM

Habitants: 69.738.

Alcalde: Antonio Pérez (PP), des de 2015.

L'alcalde de Benidorm, Antonio Pérez (PP), que ocupa aquest càrrec des de 2015, ha revalidat la majoria absoluta en obtindre la seua llista 16 regidors d'un consistori de 25. Fins i tot ha ampliat la distància respecte als socialistes, ja que els populars han aconseguit tres edils més que en 2019 i el PSOE ha aconseguit huit edils, dos menys que en els comicis anteriors.

Per part seua, Vox entra en el consistori, en aconseguir un regidor, i Ciutadans (Cs) perd la seua actual representació de dos edils i queda fora de l'ajuntament.

La configuració de l'Ajuntament de Benidorm queda de la següent manera: PP, 16 edils; PSOE, 8, i Vox, 1.

SANT VICENT DEL RASPEIG

Habitants: 59.138 veïns.

Alcalde: Jesús Villar, des de 2015.

Resultat:

La llista del PSOE, encapçalada per l'alcalde Jesús Villar, que ocupa aquest càrrec des de 2015, ha obtingut huit regidors en aquestes eleccions, enfront dels nou que han aconseguit els populars, l'aspirant dels quals a l'alcaldia és el exportavoz de Ciutadans (Cs) Pachi Pascual.

Al seu torn, EUPV-Podem han obtingut dos representants, Vox ha passat de dos a cinc (gana tres), Compromís manté la seua representació amb un edil i Cs ha quedat fora del consistori.

La configuració de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, d'un total de 25 regidors, queda de la següent manera: PP, 9; PSOE, 8; Vox, 5; EUPV-Podem, 2; Compromís, 1.

ALCOI

Habitants: 58.960.

Alcalde: Toni Francés (PSOE), des de 2011.

Resultat: L'alcalde d'Alcoi, el socialista Toni Francés, qui en 2011 va posar fi a tres legislatures del PP, aspira al seu quart mandat però ha aconseguit en aquestes eleccions una victòria ajustada en perdre tres regidors i quedar-se amb nou.

Al seu torn, el candidat dels populars Carlos Pastor, ha duplicat el nombre d'edils: de quatre ha passat a huit. Compromís i Vox aconsegueixen tres edils cadascuna d'aquestes formacions, EUP manté la seua representació amb dos regidors. Queden fora del consistori Podem i Ciutadans.

La configuració de l'Ajuntament d'Alcoi queda de la següent manera: PSOE, 9; PP, 8; Compromís, 3; Vox, 3; i EU, 2.

ELDA

Habitants: 52.297 habitants.

Alcalde: Rubén Alfaro (PSOE), des de 2011.

Resultat:

El socialista Rubén Alfaro cerca el seu tercer mandat en haver obtingut en aquestes eleccions dotze dels 25 escons del ple (perd un). El PP, que va governar de 2007 a 2011 i que concorria a aquestes eleccions amb una llista encapçalada per Paco Sánchez (anterior aspirant de Ciutadans), ha passat de cinc a nou regidors.

Ciutadans, que es presentava amb el seu aspirant a l'alcaldia, Francisco Muñoz (candidat previ del PP), s'ha quedat fora del consistori, en tant que Vox ha aconseguit dos edils (un més que en 2019) i EU ha aconseguit dos representants (un més).

La configuració de l'Ajuntament d'Elda queda de la següent forma: PSOE, 12; PP, 9; Vox, 2, i EU, 2. EFE

Província de Castelló
CASTELLÓ

Habitants: 171.857.

Alcaldessa: Amparo Marco (PSOE), des de 2015.

Resultat: bolcada a Castelló, on la suma entre PP (11 regidors) i Vox (4) arrabassa l'alcaldia al pacte d'esquerres del Acord del Fadrell, perquè la suma PSOE-Compromís es queda en 12.

VILA-REAL

Habitants: 51.369.

Alcalde: José Benlloch (PSOE), des de 2011.

Resultat: El PSOE revalida la seua majoria gràcies a la suma dels seus 11 regidors (2 menys que en 2019) amb els 3 de Compromís, enfront del bloc de la dreta (PP amb 8 i Vox amb 3).

 Segons (EFE)


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal