El Ple del Consell ha aprovat les ajudes, per un valor de 44,2 milions d'euros, destinades a facilitar el copagament de tractaments farmacològics a determinats col·lectius vulnerables durant 2023.
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha destacat, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Ple del Consell, que aquest nou conveni de col·laboració entre la Generalitat i els col·legis de farmacèutics d'Alacant, Castelló i València beneficiarà "pensionistes, persones amb diversitat funcional, persones menors d'edat, aquelles que es troben en situació de desocupació i les famílies monoparentals".
Es tracta, ha assegurat la vicepresidenta, d'unes ajudes amb les quals s'eliminen "els obstacles econòmics que representa aquest copagament per a les persones més vulnerables, i continuem garantint la salut com un dret de totes les persones, independentment de la seua situació social o econòmica".
En concret, els 44.273.350 euros pressupostats per a aquest exercici es desglossen en 21.216.780 euros per a pensionistes; 5.838.700 euros per a persones amb diversitat funcional; 5.587.990 euros per a persones menors d'edat; 11.614.880 euros per als qui estan en situació de desocupació, i els 15.000 euros restants per a famílies monoparentals.
Centre Logístic Ceràmic
La vicepresidenta també s'ha referit a l'acord del Consell pel qual declara projecte d'inversió estratègica sostenible el Centre Logístic Ceràmic als termes municipals de la Vall d'Uixó, Xilxes i Moncofa, presentat per l'empresa Azulmed.
Segons ha explicat la vicepresidenta, el projecte suposa la creació d'un nou espai logístic d'aproximadament 1,6 milions de metres quadrats en aquests termes municipals, amb el qual es pretén "reforçar la competitivitat" en el mercat internacional del sector ceràmic de Castelló, "mobilitzar una inversió directa de 200 milions d'euros, facilitar la creació de 650 llocs de treball directes i el manteniment dels 2.000 llocs de treball directes i indirectes" que l'entitat promotora té en l'àmbit del sector tauleller.
El projecte pretén també millorar l'eficiència de la gestió logística del grup empresarial, reduint la mobilitat i les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, "amb la millora d'espais verds públics en la zona i la construcció d'una passarel·la de vianants i ciclistes per a connectar l'estació ferroviària de rodalia de Xilxes amb l'àmbit de l'actuació logística", ha assenyalat.
Nous béns d'interés cultural
D'altra banda, Aitana Mas també ha destacat el decret aprovat pel Consell pel qual es declaren béns d'interés cultural quinze jaciments de la Comunitat Valenciana i, per tant, "se n'actualitza la protecció i s'atorga a aquests jaciments arqueològics la màxima protecció cultural per a preservar la integritat d'aquestes zones protegides".
Es tracta, entre altres, del jaciment del Punt del Cid, a Almenara; la Cova de l'Or, a Beniarrés; la Illeta dels Banyets del Campello; el poblat iber de la Muela de Arriba, a Requena, o l'illa del Portitxol, a Xàbia.
D'aquesta manera, i com recull el decret, en aquestes zones protegides només es permetran activitats dirigides a la investigació, la valorització o el gaudi patrimonial dels jaciments.
Es pretén així, ha insistit la vicepresidenta, "limitar els usos dels immobles pròxims, garantir la conservació dels béns i sotmetre, també a l'autorització de la Conselleria de Cultura, qualsevol actuació urbanística que en puga incidir en la protecció i la conservació".
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :