La Generalitat llança la campanya ‘Açò no és un conte’ per a ajudar a confirmar la identitat de bebés robats durant la dictadura franquista La Generalitat llança la campanya ‘Açò no és un conte’ per a ajudar a confirmar la identitat de bebés robats durant la dictadura franquista
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat llança la campanya ‘Açò no és un conte’ per a ajudar a confirmar la identitat de bebés robats durant la dictadura franquista

La presa de mostres permetrà elaborar una base de dades d'ADN sobre famílies que busquen als seus descendents i fills i filles que busquen a les seues famílies. Les primeres anàlisis han permés trobar fins hui dues coincidències i establir el parentiu de quatre persones víctimes de casos de bebés robats

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha llançant la campanya 'Açò no és un conte' amb l'objectiu d'ajudar a confirmar la identitat de bebés robats durant la dictadura franquista, tant en el cas de les mares biològiques com de les persones adoptades.

La campanya es dirigeix als familiars que tinguen sospita de què han pogut ser víctimes d'un cas de bebés robats perquè es realitzen les proves d'anàlisis d'ADN que permeten establir relació de possibles de nounats sostrets.

La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que la presa de mostres d'ADN és "fonamental" per a esclarir una pràctica que es va realitzar a Espanya durant dècades amb absoluta impunitat i "aportar llum a totes aquelles persones que creguen que han pogut ser víctima d'un cas de bebés robats".

La campanya 'Açò no és un conte' pretén arribar als familiars perquè puguen registrar el seu cas i aportar informació genètica que permeta creuar dades, de manera que s'amplie la cerca i s'establisquen parentius amb altres persones.

Recollida de mostres

La Conselleria de Qualitat Democràtica continua recopilant informació de possibles casos de bebés robats a través de diferents associacions implicades en els casos de bebés robats establides en la Comunitat Valenciana per a després traslladar-la a la Fundació Fisabio per a la recollida de mostres d'ADN i la posterior elaboració d'un cens de nounats sostrets.

La presa de mostres permetrà elaborar una base de dades d'ADN sobre famílies que busquen als seus descendents i fills i filles que busquen a les seues famílies i anar creuant dades per si poguera tractar-se de casos de bebés robats a les seues mares.

Les associacions de bebés robats són Associació de Víctimes Xiquets Robats d'Alacant (AVA), Plataforma Internacional de Víctimes per Desaparicions Forçades Infantils 'T'estem buscant', associació SOS Bebés Robats de València i a SOS Bebés Robats de la Comunitat Valenciana, entitats que gestionen la documentació necessària per a procedir a la recollida de mostres de les persones interessades.

Qualsevol persona que sospite que ha pogut ser víctima d'aquesta mena de pràctiques pot contactar amb les associacions de bebés robats en la Comunitat Valenciana a través dels següents correus electrònics: avalicante@hotmail.com; plataforma.teestamosbuscando@gmail.com; comunidadvalenciana@sos-bebesrobados.es; i valenciasosbebesrobados@hotmail.es

Més informació en la nova web de Memòria Democràtica de la Generalitat. 

Primers resultats

Les anàlisis d'ADN es realitzen a través del Servei de Seqüenciació de la Fundació Fisabio, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, gràcies a la col·laboració que manté amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Les primeres anàlisis han permés trobar fins hui dues coincidències i establir el parentiu de quatre persones víctimes de casos de bebés robats, d'acord amb les dades oferides el mes de febrer passat.

Després de l'anàlisi de 134 mostres biològiques procedents de 91 familiars de bebés robats i 43 possibles bebés sostrets mitjançant noves tècniques de seqüenciació massiva es va determinar que existia un parentiu entre dues germanes i un germà i la seua germana.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal