El Consorci València Interior impulsa l'economia circular de residus tèxtils de cotó polièster amb el projecte Recimap El Consorci València Interior impulsa l'economia circular de residus tèxtils de cotó polièster amb el projecte Recimap
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consorci València Interior impulsa l'economia circular de residus tèxtils de cotó polièster amb el projecte Recimap

Impulsar l'economia circular del plàstic: El projecte Recimap en el qual participa el Consorci València Interior cerca reciclar residus tèxtils de mescles cotó-polièster. Investigaran solucions amb líquids iònics i processos fermentatius per a obtindre materials reciclats d'alta qualitat i valor.

El Consorci València Interior està treballant en el projecte Recimap, una iniciativa que busca fomentar l'economia circular en el sector del plàstic mitjançant el reciclatge de residus plàstics complexos de mescles cotó-polièster. La idea és aconseguir que els residus de tèxtils d'aquestes mescles siguen tractats perquè les seues taxes de reciclatge i valorització augmenten de manera rendible i sostenible, obtenint materials reciclats de major qualitat i valor econòmic i ambiental.

El projecte se centra en la recerca i desenvolupament de solucions per al reciclatge d'aquests residus tèxtils. Per a això, s'està emprant l'ús de líquids iònics que permeten una dissolució selectiva de la fracció de cotó, quedant lliure la fracció de polièster. Posteriorment, s'estudiaran diferents alternatives per al reciclatge de cada fracció.

En la fracció de polièster, s'investigaran processos tant de reciclatge mecànic com de reciclatge químic per al seu posterior ús en la indústria tèxtil. D'altra banda, en la fracció de cotó, s'estudiaran processos fermentatius com a eina per a la valorització d'aquesta fracció orgànica, obtenint productes d'alt valor com l'àcid làctic.

Aquest projecte compta amb la participació de diferents socis com la Universitat de València, Bespoke Factory Group, S.L, AIMPLAS i el propi Consorci València Interior V3. Amb aquesta iniciativa, s'espera aconseguir un important avanç en el reciclatge i valorització de residus plàstics complexos, i fomentar l'economia circular en el sector del plàstic.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal