Les Corts proposen proves semestrals als alumnes i als canals de denúncia per combatre l'assetjament escolar Les Corts proposen proves semestrals als alumnes i als canals de denúncia per combatre l'assetjament escolar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Corts proposen proves semestrals als alumnes i als canals de denúncia per combatre l'assetjament escolar

La comissió especial d'estudi de l'assetjament escolar en Les Corts ha conclòs després de 20 mesos de treball amb propostes com realitzar proves psicomètriques cada sis mesos per a mesurar l'estat emocional dels alumnes o habilitar canals segurs de denúncia en els centres educatius.

Entre les conclusions del dictamen, registrat aquest dimecres a partir de les aportacions dels 38 compareixents, s'adverteix que l'assetjament escolar és una realitat i un problema creixent, ja que un de cada cinc xiquets o adolescents valencians ha pogut ser víctima.

A més, es fa notar que va més enllà de l'àmbit educatiu per les noves tecnologies i les xarxes socials, pel que evitar-lo és responsabilitat de tota la societat.

Per a combatre-ho es recullen 50 propostes en tres blocs. En el primer, amb l'objectiu de quantificar millor la problemàtica, es plantegen tant proves psicomètriques individualitzades com escales de mesura de les conductes que alteren la convivència, així com publicar estudis periòdics o altres anuals de caràcter intern.

També es proposa elaborar instruccions i guies per a professors i famílies, introduir l'estat emocional en les avaluacions trimestrals, aprofundir en la formació del professorat en prevenció de la violència, desenvolupar la figura del coordinador de convivència o establir espais de coordinació entre els docents i la resta de professionals que intervenen en la vida dels estudiants.

Dins del segon bloc, per a millorar la resposta davant situacions d'assetjament, es recomana revisar el pla PREVI de prevenció de la violència, crear plans d'actuació de professors davant comportaments autolesivos, donar a conéixer els recursos disponibles als alumnes o establir un treball individualitzat amb les famílies.

FORMACIÓ SOBRE CONVIVÈNCIA EN MAGISTERI

Unes altres de les mesures són generar una cultura de 'tolerància zero' a la violència en els centres, incloure formació sobre convivència en els graus de Magisteri i el màster habilitant per a la docència, agilitzar el protocol entre les conselleries d'Educació i Sanitat o ampliar els recursos de les unitats de salut mental infantil i adolescent.

I en el tercer bloc, centrat en un canvi metodològic, s'insta a implementar la "tutoria entre iguals", facilitar que els alumnes víctimes i testimonis de situacions d'assetjament puguen expressar-se, desenvolupar mecanismes de resolució de conflictes amb els estudiants o impulsar els patis coeducatius i inclusius.

S'inclouen més accions com fer front als comportaments sexistes a les aules, reforçar els programes d'afectivitat positiva, treballar l'empatia i l'assertivitat, abordar un ús responsable de les tecnologies, involucrar a les famílies en la vida del centre o potenciar les associacions estudiantils.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal