Homenatge a Fuster al CCCC amb un gran mural de Cachete Jack Homenatge a Fuster al CCCC amb un gran mural de Cachete Jack
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Homenatge a Fuster al CCCC amb un gran mural de Cachete Jack

   

Defineixen a l'autor com un "vertader polemista qüestionant unes preguntes que, en aquell moment, ningú s'atrevia a fer-se"

El duo d'il·lustradores que conformen Cachete Jack, Núria Bellver i Raquel Fanjul, ha volgut retre homenatge a Joan Fuster en el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) amb "un gran mural" que connecta amb "la imaginació i la llibertat" de l'escriptor valencià.

El Centre del Carme Cultura Contemporània tanca l'any del centenari del naixement de Joan Fuster amb el mural de Cachete Jack amb motiu de l'exposició de 'Joan Fuster en el seu temps' i del tancament de 2022 --any del centenari del naixement de l'escriptor valencià--, segons ha informat el CCCC en un comunicat.


El duo d'il·lustradores que conformen Cachete Jack, Nuria Bellver i Raquel Fanjul, ha volgut retre homenatge a l'escriptor valencià Joan Fuster amb una gran obra localitzada en la part posterior exterior del Centre del Carme que es pot visualitzar des de les escales d'accés a la mostra de Fuster localitzada a la Sala 1 i 2, en el primer pis del centre cultural.

Cachete Jack ha explicat que Fuster va representar "una nova mentalitat" i que per això han volgut transmetre "el seu caràcter particular amb aqueix gest de sorpresa en la cara, així com la seua determinació, atenció i passió per les paraules".

Segons explica el duo d'artistes, han volgut representar a l'escriptor valencià amb un llibre obert a les seues mans que "connecta amb la seua imaginació i la seua llibertat"; amb els seus ulls "oberts, presents, plens de vida" i amb "una mirada crítica i valenta, compromesa amb la seua història, amb la seua cultura, amb la seua llengua, amb la seua pròpia identitat".

"Ens focalitzem en el retrat de Joan Fuster, en la síntesi de formes i colors per a centrar l'atenció en una sola expressió: amor i lliurament per conéixer-se, per exposar-se, per comunicar-se", han destacat el tàndem format per les creadores Cachete Jack.

Preguntades per què els ha inspirat de la figura de Fuster per a l'obra, han indicat a Europa Press que l'escriptor és una "figura difícil de classificar" i un "vertader polemista qüestionant unes preguntes que en aquell moment ningú s'atrevia a fer-se" i han defensat que té "l'esperit que la joventut sempre hauria de tindre, el de qüestionar-se les coses més enllà del que s'estableix i prendre acció".

"Quan penses en figures com Joan, que han caminat de la mà de la llibertat, tots connectem amb aqueix somiador revolucionari que, més o menys amagat, tots tenim dins", han exposat.

Per part seua, el director del Centre del Carme i el Consorci de Museus, José Luis Pérez, ha indicat que amb aquesta intervenció "es ride homenatge a una gran figura de la cultura valenciana en el centenari del seu naixement, amb una de les manifestacions artístiques més actuals: l'art urbà".

"CacheteJack aconsegueix sintetitzar i transmetre la personalitat del pensador amb una obra que estarà en els murs del centre cultural durant els pròxims mesos", ha assegurat Pérez.

'FUSTER EN EL SEU TEMPS'

'Fuster en el seu temps' és la mostra "més completa" i "rellevant" sobre l'obra i la trajectòria" vital i professional d'aquest autor. L'exhibició, emmarcada en els actes de l'Any Joan Fuster que es commemora en 2022, reuneix peces de la col·lecció de l'escriptor fetes per destacats artistes com Miró, Alfaro, Renau i Tàpies.

La mostra ha sigut possible gràcies a aquest departament autonòmic, a través del Consorci de Museus, i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i pretén "atraure tant als que els interessa el pensament de Fuster com als qui els interessa l'art".

Per a això, recopila 28 escultures de José Cusachs, Manolo Boix i Andreu Alfaro; 62 pintures, dibuixos i obra gràfica d'Artur Heras, Pilar Dolz, Miquel Navarro, Juan Genovés, Antoni Miró, Antoni Tàpies, Josep Renau, Joan Miró o l'Equip Realitat.

L'exhibició alberga a més més de 150 fotografies, de la vida i trajectòria de Joan Fuster; llibres de l'autor amb els seus títols més coneguts; revistes i diversa documentació, així com huit dibuixos originals i una pintura del mateix autor.

L'itinerari expositiu es divideix en quatre espais i s'estructura entorn de diferents blocs: 'Primers passos', amb imatges de la família i infància; 'Un món menut', amb imatges de Sueca en el seu temps; 'Sempre als peus dels lletres', 'Una mirada valenciana', 'Provatures interpretacions', 'En paper periòdic', 'Observador implacable', 'Influència i lideratge' 1 i 2, 'Professor, a classe!, i 'El soterrament'.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal