El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i el president del Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana, Sebastián Cucala, han signat un conveni de col·laboració per a millorar les condicions de gestió dels edificis en règim de propietat horitzontal que presenten vulnerabilitat social, econòmica i arquitectònica.
Héctor Illueca ha destacat que en la Conselleria "som conscients dels temps complicats que multipliquen els problemes socials i econòmics que incrementen les situacions de vulnerabilitat". D'aquí ve que siga fonamental "posar en disposició de les comunitats més vulnerables mecanismes perquè puguen regularitzar les seues situacions administratives i, per aqueix camí, accedir a tots els avantatges que aqueixa normalització pot suposar, com són les ajudes públiques en l'àmbit de l'habitatge".
Illueca ha agraït "el compromís i implicació" del Col·legi d'Administradors de Finques ja que, amb aquest conveni, "ajudarà a resoldre l'abisme social que hi ha en determinats sectors de la societat, sectors que són els que més necessiten a l'Administració, però que solen ser el que més allunyats estan d'ella per culpa de la burocràcia".
Per part seua, Sebastián Cucala ha assegurat que aquest conveni és "altament positiu" degut principalment a dos factors. D'una banda, "pel suport institucional a la funció de l'administrador de finques col·legiat com a agent fonamental per a atendre les necessitats dels propietaris i dels immobles constituïts com a comunitats". I per un altre, donada "la implicació dels administradors en l'atenció de les necessitats de les comunitats vulnerables o en risc de vulnerabilitat, tant econòmica com social, de tota la Comunitat Valenciana".
En la signatura del conveni també ha sigut present el secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar; la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto; el director general de Qualitat i Rehabilitació, Alberto Rubio; el director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, així com la vicepresidenta dels administradors de finques, María Mar Rodríguez.
Condicions
Per a optar a aquestes ajudes, els edificis han de complir tres condicions: una antiguitat superior a 30 anys, estar en una 'àrea urbana sensible' i no disposar de contracte de serveis en vigor amb un administrador de finques.
A través del conveni, que va ser aprovat pel Consell el juliol passat, la Vicepresidència Segona subvenciona amb 140.000 euros les despeses d'administració de finques de les comunitats que requerisquen aquests serveis. Un acord que estarà vigent fins al 31 de desembre de 2022.
Com a precedents a la iniciativa de "administradors d'ofici" en 2020 es va subscriure un conveni entre l'Ajuntament de Gandia i el Col·legi d'Administradors de Finques. En l'actualitat ja hi ha en la capital de la Safor més de 30 comunitats que reben els serveis de l'administrador d'ofici.
A continuació, la ciutat de Castelló de la Plana també es va sumar a aquesta iniciativa que, ara, amb aquest conveni, s'estén al conjunt de la Comunitat Valenciana.
Crónica CT * Creative Commons
Cap comentari :