L'Alfons el Magnànim dedica l'última revista de filologia a la literatura i la llengua en l'obra de Fuster L'Alfons el Magnànim dedica l'última revista de filologia a la literatura i la llengua en l'obra de Fuster
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Alfons el Magnànim dedica l'última revista de filologia a la literatura i la llengua en l'obra de Fuster

   

   La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació ha dedicat el nou nombre de la Revista Valenciana de Filologia (RVF), que acaba de publicar tant en paper com en línia, a la literatura i la llengua i l'erudició filològica en la producció de l'escriptor valencià Joan Fuster.

   D'aquesta manera i amb motiu de l'Any Fuster, la revista s'ha sumat a "la investigació i la divulgació del treball" d'aquest autor, segons ha informat la Institució Alfons el Magnànim en un comunicat. Així, ha concretat que la publicació s'ha centrat "en una part més desconeguda de la producció escrita" de Fuster: "l'erudició filològica, i la història de la literatura i de la llengua".

   La institució ha subratllat que durant 2022 es recorda que fa un segle va nàixer a Sueca aquest escriptor, "un dels més importants" de la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha destacat que la figura de Fuster, mort en 1992, "ha merescut l'interés en diferents camps" i ha assegurat que "l'aportació fusteriana en el camp de la filologia també és notable".

   L'autor va arribar a publicar un parell d'articles en la Revista Valenciana de Filologia en la seua primera època, ha apuntat l'Alfons el Magnànim, que ha afirmat que la relació de l'escriptor amb aquesta entitat, "en els seus diferents períodes, va ser molt més àmplia".

   La institució explica que així ho mostra Antoni Furió (Universitat de València) en l'article que publica en aquest nou número de la revista, la part monogràfica del qual ha sigut coordinada pel professor de la University of Leeds, J. Àngel Cano Mateu.

   'Fuster i la filologia' compta, a més, amb els treballs del ja esmentat Cano, sobre Fuster i la revista Serra d'Or; i els d'Enric Balaguer (Universitat d'Alacant), de Fuster com a lector "apassionat"; Adrià Martí-Badia (Universitat de València), sobre la història social del valencià; Robert March (Universitat de València), sobre Joan Fuster i Max Cahner, i la investigadora Mireia Ferrando, amb un article sobre Fuster i el Tirant lo Blanc.

   D'altra banda, el volum conté les aportacions de Jacob Mompó (Universitat Catòlica de València), sobre el convers setabense Gabriel Sanç; Hèctor Sanchis (Universitat de València) sobre el poeta Josep Bodria; Veronica Orazi (Universitat de Torí) sobre la dramatització del Tirant el Blanc; i Joan de Déu Martines (Universitat d'Alacant), sobre les aportacions lèxiques d'Enric Valor.

   El director de la revista, Vicent J. Escartí, ha assegurat que "el volum és un homenatge mínim que calia fer des d'aquesta publicació on Fuster va col·laborar i en la qual segurament tenia depositades esperances de contribuir en la investigació filològica de la cultura, des de València".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal