Cap municipi de Camp de Túria participa en el projecte de Diputació 'València per la Pau' Cap municipi de Camp de Túria participa en el projecte de Diputació 'València per la Pau'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cap municipi de Camp de Túria participa en el projecte de Diputació 'València per la Pau'

    




 El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de València inicien la tercera edició del projecte d'educació per al desenvolupament València per la Pau, que tindrà lloc durant l'últim quadrimestre de 2022. Està compost per diferents activitats de sensibilització i didàctiques basades en la cultura de la pau i la no-violència.

La finalitat d'este projecte és acostar l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians (Agullent, Benifaió, Bocairent, Favara, Llutxent, la Llosa de Ranes, Sagunt i Xàtiva), conscienciant sobre la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els drets humans.

Les activitats que es realitzaran en el marc d'este projecte es dividixen en aquelles dirigides a la població general dels municipis participants; en un taller didàctic enfocat als centres educatius d'estes localitats i una jornada formativa dirigida a persones docents i personal polític de les entitats locals sòcies del Fons.

Pel que fa a les activitats municipals, s'oferix una campanya de sensibilització dirigida al públic en general a través del documental d'investigació Els fils del tauler del Col·lectiu Mirades, el qual tracta sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics, seguit d'un espai per a la reflexió amb un cinefórum que comptarà amb la participació de protagonistes del documental i del públic assistent.

D’altra banda, l'exposició El fil de la por, crea un espai de divulgació i sensibilització des d'un punt de vista visual, directe i pedagògic, que tracta sobre els desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats dels països occidentals, especialment els de la Unió Europea.

El taller didàctic Esborrem els armes, escrivim la pau, a desenvolupar en els centres educatius de les diferents localitats, s'articularà a través de dues sessions, una mitjançant la realització d'un cinefórum a partir del documental Els fils del tauler i una altra amb la visita guiada a l'exposició El fil de la por, que compta amb la dinamització del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Este taller té per finalitat explicar les situacions de violència armada a tot el món i la responsabilitat dels països europeus en l'èxode massiu de persones refugiades que tracten d'arribar a Europa.

Finalment, la jornada formativa Ciutadania per la pau. La cultura de pau com element transversal en l’educació, que es realitzarà el 18, 19 i 20 d'octubre a Xàtiva en col·laboració amb el CEFIRE d'esta ciutat, donarà a conéixer a docents i personal tècnic i polític dels ajuntaments i mancomunitats membres del Fons diferents recursos i experiències per a transversalitzar la cultura de la pau en l'educació.

El president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, valora l'inici de la tercera edició de València per la Pau com “la consolidació de l'educació per al desenvolupament i la ciutadania global des de la descentralització i el municipalisme valencià per a acostar des de la màxima proximitat valores com la cultura de la pau”.

Per la seua banda, la diputada de Cooperació Internacional de la Diputació, Mentxu Balaguer, expressa “amb el començament de la nova edició de València per la Pau, la Diputació continua apostant per la territorialització dels ODS mitjançant el municipalisme solidari”.

El Fons i la Diputació, eix de col·laboració

La col·laboració entre el Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de València es remunta als inicis de l'associació municipalista solidària, fa ja 30 anys. Ambdues entitats treballen conjuntament des de llavors cofinançant i executant de manera mútua projectes de cooperació internacional i d'educació per al desenvolupament i la ciutadania global, materialitzant així polítiques per a un creixement humà equitatiu, just i sostenible des del municipalisme valencià i la descentralització.

En la present legislatura, els llaços de cooperació entre la institució provincial i l'entitat supramunicipal per la solidaritat s'han consolidat apostant per l'educació per al desenvolupament i la ciutadania global, així com amb la sensibilització per a potenciar una societat crítica i compromesa a través de les tres edicions del projecte València per la Pau.

A més, se subratlla el fort caràcter solidari del municipalisme de la província de València, sent 93 els ajuntaments socis, la qual cosa equival al 35% del total de la província. A més, València és la que més pes té del total de les províncies de la Comunitat Valenciana, acumulant el 74% del total d'ajuntaments socis del Fons.

Desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats

El Fons Valencià és l'associació d'entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d'educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana).

Actualment, el Fons compta amb 135 entitats locals valencianes sòcies (126 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l'Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d'emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com per exemple les ONGD.

La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius el respecte cap a la cultura local i l'absorció mútua de coneixements i experiències.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal