Un total de 30 entitats locals de la Comunitat Valenciana s'han presentat al Premi de Festes Inclusives i No Sexistes 2022, convocat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb la finalitat d'incentivar la realització de festes igualitàries i inclusives en els municipis de la Comunitat Valenciana.
Els projectes presentats pels diferents ajuntaments seran valorats pròximament per un jurat compost per la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, per la directora general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, per una persona designada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, una persona designada per l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat de València i per la vicepresidenta segona del Consell Valencià dels DonEs.
La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such, ha explicat que l'objecte d'aquests premis, dotats amb un import de 40.000 euros, és "reconéixer les accions encaminades a promoure la igualtat de dones i homes en les festes locals, amb especial recalcament en l'eliminació de continguts discriminatoris i en la ruptura dels estereotips de gènere".
Entre les accions susceptibles de ser guardonades figuren les campanyes de sensibilització per a erradicar qualsevol forma de violència contra les dones, actuacions sobre els models de representació com a cartells o continguts musicals, les lligades a la participació de les dones en l'organització de les festes, les relacionades amb la ruptura de rols de gènere tradicionals, les específiques sobre l'ús d'un llenguatge inclusiu i les dirigides a incorporar la perspectiva de gènere.
Maria Such ha destacat que, una vegada tornada a la normalitat després de la pandèmia provocada per la COVID-19, "la iniciativa ha comptat amb una gran acceptació per part dels municipis de diferent grandària poblacional", i ha valorat els projectes com "molt complets", ja que, a part de treballar la representació de les dones en les festes locals i patronals, "també contemplen accions de prevenció de violència masclista, especialment entre la població jove, a través, per exemple, dels punts violeta".
Segons les bases del Premi, s'estableixen quatre categories segons el nombre d'habitants, amb igual quantia per a cadascuna. Un premi per a projectes presentats per entitats locals de fins a 5.000 habitants, una altra per a poblacions entre 5.001 i 10.000 habitants, un altre per a poblacions entre 10.001 i 20.000 i, finalment, un altre premi per a entitats locals de 20.001 o més. Com a criteris de valoració es tindrà en compte la qualitat del projecte, l'originalitat i l'impacte de gènere que l'acció haja tingut o vaja a tindre.
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :