La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat l'adjudicació per import de 9.045.000 euros del subministrament i servei de manteniment de tres equips de cirurgia robòtica Da Vinci, que se n'instal·laran un a cada província. En concret, es destinen a l'hospital General de Castelló, l'hospital Doctor Balmis d'Alacant i l'hospital La Fe de València.
L'adquisició d'aquest equipament suposarà un gran avenç en l'àmbit de les intervencions quirúrgiques, ja que el sistema de cirurgia robòtica Da Vinci permet fer cirurgies mínimament invasives, fet que contribueix a una millor recuperació del pacient. Es tracta d'un tipus de cirurgia que es fa servir per a intervencions quirúrgiques de les especialitats d'Urologia, Ginecologia, Cirurgia General i Traumatologia.
A més, aquest sistema de cirurgia robòtica aporta també avantatges al professional sanitari, ja que permet una major precisió en els moviments i atorga més llibertat de moviment que en una cirurgia laparoscòpica tradicional, cosa que fa que sigui més fàcil realitzar les sutures i nuar-les. Això redunda en una taxa de conversió a cirurgia oberta amb la tècnica robòtica en comparació amb la laparoscòpia convencional.
D'altra banda, redueix el temps de convalescència, proporciona millors resultats funcionals i menor pèrdua sanguínia. Això influeix en una menor estada hospitalària dels i les pacients, que es poden reincorporar a les seves activitats normals en un lapse molt menor de temps.
Així mateix, els avantatges que suposa l'extensió de les cirurgies mínimament invasives, a més de la reducció de les complicacions pròpies de cada intervenció, comporta hospitalitzacions i temps menors de permanència a l'hospital, permetent més disponibilitat i gestió eficient dels recursos assistencials.
Renovació equips d'alta tecnologia
La Conselleria de Sanitat està duent a terme un pla d'inversió important per incorporar nous equips i renovar l'equipament tecnològic dels hospitals i centres sanitaris de la Comunitat Valenciana. La finalitat és oferir la millor atenció sanitària i fer una distribució equitativa de l'equipament d'última generació, de manera que qualsevol ciutadà o ciutadana de la Comunitat Valenciana tingui accés a les mateixes proves diagnòstiques, de tractament i tècniques quirúrgiques.
A més d'aquests nous aparells de cirurgia robòtica, el juliol passat es va publicar la licitació, per import de 3,8 milions d'euros, de tres nous acceleradors d'electrons mòbils per al tractament de pacients amb càncer de mama a través de la tècnica de radioteràpia intraoperatòria, que s'instal·laran a l'Hospital Clínic de València, l'Hospital General d'Elx i l'Hospital General de Castelló
Crónica CT * Creative Commons
Cap comentari :