València, pot ser una de les ciutats proposades per a albergar les reunions de la Presidència Espanyola de la UE València, pot ser una de les ciutats proposades per a albergar les reunions de la Presidència Espanyola de la UE
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València, pot ser una de les ciutats proposades per a albergar les reunions de la Presidència Espanyola de la UE


El Comité Organitzador de la Presidència Espanyola de la Unió Europea ha aprovat la llista de ciutats, entre les quals es troba València, que el Govern proposarà, en coordinació amb les comunitats autònomes i autoritats locals respectives, per a albergar les principals reunions que s'organitzaran en el segon semestre de 2023, quan Espanya assumisca per cinquena vegada la Presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea.

Aquesta decisió constitueix "una important fita" en els treballs de preparació de la Presidència, que començarà d'ací a poc menys d'un any. La llista aprovada inclou ciutats de totes les comunitats autònomes. L'Executiu vol així "acostar Europa a tota la ciutadania, i fer visible a Europa i al món la riquesa i diversitat del nostre país".

En concret, les ciutats triades són Albacete, Barcelona, Bilbao, Càceres, Cadis, Còrdova, Gijón, Granada, Las Palmas de Gran Canaria, Lleó, Logronyo, Madrid, Múrcia, Palma, Pamplona, Sant Sebastià, Santander, Santiago de Compostel·la, Sevilla, Tarragona, Toledo, València, Valladolid, Vigo i Saragossa.

Per a la delegada del Govern en la Comunitat, Pilar Bernabé, el fet que València figure en aquesta relació és "una grandíssima oportunitat per a acostar Europa a tota la ciutadania valenciana, així com que el territori valencians continue sent un referent a nivell internacional".

CAPACITAT ORGANITZATIVA DE PAÍS

"Treballarem perquè tothom conega la nostra capacitat organitzativa i, sobretot, aqueix caràcter i esperit mediterrani i acollidor", ha asseverat.

Els preparatius es tractaran amb les comunitats autònomes en la Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europea que tindrà lloc al País Basc a la fi de mes.

El Comité Organitzador de la Presidència Espanyola de la Unió Europea és un òrgan adscrit a la Presidència del Govern, que s'encarrega de la programació, planificació, coordinació i execució de les activitats de les administracions públiques en aquest àmbit. Està presidit pel ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, i està assistit per l'Oficina de Coordinació de la Presidència Espanyola de la Unió Europea, que s'encarrega d'impulsar els treballs d'aquest Comité

* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal