Infermers de tot Espanya s'han manifestat aquest dissabte a Madrid, convocats per Unidad Infermera, per demanar més recursos per a la sanitat espanyola i denunciar la situació d'"abandonament" que aquesta pateix i demanar que "no se n'obliden".
El president del consell general d'infermeria, Florentino Pérez, ha destacat que són "molts anys ja" els que la infermeria porta denunciat la situació que viu, lluitant "per tots els ciutadans i la societat" i ha destacat la importància de manifestar-se perquè si no es fa res "la sanitat s'oblida".
Per la seva banda, el membre organitzador d'Unitat Infermera Jesús Sanz ha dit que no permetran que "caigui la sanitat pública, ni l'empobriment dels centres sanitaris", afegint que es tracta d'"un patiment" que no estan disposats a tolerar passivament.
La manifestació va partir a les 11.30 hores des de la Plaça de Jacinto Benavente, ha passat pel Congrés dels Diputats i ha tingut la seva fi al Ministeri de Sanitat, llocs on s'han concentrat perquè el Govern "deixi de nigunejar-los".
Els manifestants, uns 8.000 segons els organitzadors i 1.700 segons la Delegació de Govern de Madrid, han portat pancartes amb lemes com a “més recursos, menys discursos" i han alçat càntics com "menys butaques, més solucions". A la pancarta que l'encapçala es podia llegir 'Per la professió infermera i la sanitat'.
Unitat Infermera, composta pel Consell General d'Infermers (CGE), Sindicat d'Infermeria (SATSE), Associació Nacional de Directius d'Infermeria (ANDE), Conferència Nacional de Degans d'Infermeria (CNDE), Societats Científiques Infermeres i Associació Estatal d'Estudiants d'Infermeria (AEEE), ha exigit a governs i partits polítics que "compleixin els compromisos" adquirits durant la pandèmia de COVID-19 i posin en marxa "les mesures necessàries per millorar l'atenció sanitària i les cures al conjunt de la societat, així com les seves condicions professionals i laborals".
En el transcurs de la manifestació s'ha posat èmfasi en els principals assumptes que Unitat Infermera entén que s'han de solucionar "de manera urgent", com "acabar amb la manca de seguretat que existeix al nostre país a l'atenció sanitària, en no comptar amb les plantilles suficients d'infermeres i infermers, i que comporta un augment dels riscos, complicacions, reingressos, efectes adversos, i, fins i tot, morts, com constaten números estudis científics nacionals i internacionals".
També s'ha denunciat el "greu problema" de les agressions, tant físiques com verbals, que pateixen les infermeres del nostre país diàriament, demanant entorns laborals "segurs que no posin mai en perill la seva integritat física, psicològica i emocional".
Un altre assumpte prioritari per a les infermeres és acabar amb la "greu discriminació" que pateixen en no pertànyer al Grup A, sense subgrups, cosa que "impedeix el seu desenvolupament i avenç professional tot i que, arran de la implantació de l'Espai d'Educació Superior , promogut pels Acords de Bolonya, a Espanya s'han extingit els plans d'estudis de llicenciatura i diplomatura, i tots els infermers ostenten el títol de grau, igual que altres col·lectius sanitaris”.
Així mateix, lamenten que els estudiants d'Infermeria pateixen "nombrosos problemes a l'hora de cursar els estudis universitaris,
com són la manca de mitjans i de suficients professors a les facultats, així com les dificultats existents per poder realitzar les seves pràctiques amb qualitat, solvència i garanties de cara a obtenir els coneixements necessaris per al seu futur exercici professional”.
* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Cap comentari :