Segons informa el sindicat UGT ha iniciat una experiència pilot de formació de professorat contra el discurs de l'odi a l'IES Alfàbegues de Bétera, on el passat mes de febrer un docent va patir una agressió homòfoba per part d'alumnes del centre.
Representants del sindicat UGT-Ensenyament i de la Federació de Serveis Públics s'han reunit aquest dimarts amb l'equip de coordinació de Convivència i Igualtat de l'institut per a tractar aquest programa.
A la reunió han assistit, per via telemàtica, la secretària de la Dona i Polítiques Socials d'UGT-Serveis Públics a nivell federal, Eva Ambite, coordinadora a més del programa «Somos Más» que UGT va desenvolupar contra el discurs de l'odi i que va arribar a més de 100.000 alumnes de tot l'Estat.
D'aquesta manera, la col·laboració entre la UGT i l'IES Alfàbegues se centrarà en una primera fase de formació per al professorat que participa al grup de Convivència i Igualtat, de forma que «es puguen enriquir les eines de treball dels docents front al discurs d'odi i incorporar-les a la tasca que es realitza al centre».
UGT explica que el seu objectiu és aportar la seua experiència i els seus tècnics a «una molt bona tasca» que ja realitza l'institut, que compta «amb un equip de convivència i igualtat i una direcció compromeses».
A partir d'aquesta formació inicial, segons les necessitats, línia i plans del centre, s'adaptaria i es dissenyaria un pla a llarg termini en què el treball de les emocions, d'escoltar veus pròpies i experiències de l'alumnat siga un punt central.
De la mateixa manera, el sindicat ha realitzat una ronda de contactes amb els col·legis d'educació infantil i primària públics de la zona, a Bétera, Nàquera i Serra, també al Camp de Túria, per a obrir línies de cooperació similars en eixos centres, que nodreixen d'alumnat l'IES Alfàbegues.
UGT destaca que l'acollida «ha sigut bona i amb molt d'interès», sobretot a l'hora de «dissenyar línies i propostes de col·laboració tant respecte a la formació en igualtat i convivència com al suport als plans de transició a l'educació secundària».
Des del sindicat també assenyalen que la UGT «té una llarga tradició antifeixista i de lluita pels drets humans», i que «una de les primeres línies per a combatre hui la difusió dels discursos d'odi i intolerància que amenacen la convivència de la nostra societat és l'educació en valors democràtics, de respecte, llibertat i igualtat». En aquest sentit, assenyala que «com a sindicat de classe no només atenem qüestions laborals del dia a dia, sinó que tenim un paper en la construcció d'una societat millor».
* Creative Commons
Cap comentari :