- Aquesta acció s'emmarca en el projecte de Avalem Dones, una bateria d'ajudes amb el qual el Servei Valencià d'Ocupació i Formació pretén millorar la situació laboral de les dones
Labora ha publicat en la seua pàgina web consultar ací el llistat d'entitats locals de la Comunitat Valenciana que podran contractar dones desocupades a través del programa Avalem Dons. En total, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació calcula que amb aquesta ajuda es podran beneficiar de manera directa un total de 1.186 dones desocupades.
Gràcies a aquestes subvencions, 367 municipis de menys de 5.000 habitants o que pertanyen al Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana podran realitzar contractes d'un any a dones desocupades (71 d'Alacant, 111 de Castelló i 185 de València).
Cal recordar que per a ser seleccionada en aquest i altres programes de Labora és imprescindible estar donada d'alta com a demandant d'ocupació en el Servei Valencià d'Ocupació i Formació consultar ací
En aquest sentit, les dones desocupades no han d'apuntar-se a cap programa, sinó que seran seleccionades entre les inscrites que complisquen els requisits. Així mateix, la ciutadania té a la seua disposició un servei d'orientació per a donar-los suport de manera personalitzada en la seua cerca d'ocupació consultar ací
El Servei Valencià d'Ocupació i Formació destinarà 14 milions d'euros de fons del SEPE al finançament dels costos salarials, inclosa la cotització a la Seguretat Social, de les dones desocupades, que seran contractades per a l'execució de les actuacions programades per l'entitat beneficiària.
Segons es constata de manera reiterada en totes les sèries estadístiques que es publiquen sobre aquest tema, la desocupació afecta especialment a les dones; en concret les estadístiques d'octubre de 2021 corroboren que la desocupació femenina en la Comunitat Valenciana supera en més d'un 20% al dels homes, per la qual cosa és necessari que s'introduïsquen mesures tendents a reduir una bretxa que deixa en situació d'especial vulnerabilitat a aquest col·lectiu.
Aquesta situació de desequilibri entre la desocupació masculina i el femení s'acreix en aquells municipis de menor grandària, on les limitades possibilitats que brinda el mercat laboral redueixen encara més les possibilitats que tenen les dones de trobar un lloc de treball.
Labora està apostant en la majoria de les seues accions a afavorir la inserció laboral de les dones, amb aquesta i altres ajudes específiques per a elles. Enguany s'han publicat subvencions destinades íntegrament a les dones, com són els tallers d'ocupació per a dones, o dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, ajudes per a cursos en competències digitals per a dones o itineraris d'inserció. A més, en la majoria de les ajudes oferides per l'organisme, ser dona dona més punts en els sondejos de selecció o es perceben quanties superiors per contractar dones.
Les dades oferides per l'Enquesta de Població activa confirmen la desigualtat en l'accés de les dones al mercat laboral: les taxes d'activitat i ocupació són inferiors entre les dones (-10,4% i -11,2% respectivament), mentre que la taxa d'atur és de 3,9 punts superior que la dels homes.
Les dones inscrites com a demandants d'ocupació parades tenen un nivell formatiu més alt que els homes (13% universitàries enfront de 9,2% universitaris), no obstant això, una vegada entren en situació de desocupació els costa més trobar un treball, i més de la meitat de les dones parades ho són de llarga duració (63,7% enfront de 54,7% aturats de llarga duració). A més, el percentatge de dones que estant parades no reben cap mena de prestació és de més de 7,2 punts superior al dels homes.
Labora ha posat a la disposició de la ciutadania un butlletí digital on les persones inscrites reben informació en el seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació. Qualsevol persona que vulga assabentar-se de quins són les pròximes ajudes que publicarà Labora pot inscriure's en el següent enllaç: consultar ací
Cap comentari :