Llíria guanya la campanya d’Ecovidrio ‘La Plantà del Vidre’ al ser el municipi més reciclador en les Falles de 2022 Llíria guanya la campanya d’Ecovidrio ‘La Plantà del Vidre’ al ser el municipi més reciclador en les Falles de 2022
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria guanya la campanya d’Ecovidrio ‘La Plantà del Vidre’ al ser el municipi més reciclador en les Falles de 2022

El municipi de Llíria ha sigut el guanyador de 'La Plantà del Vidre', una iniciativa d'Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col•laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de la localitat, amb l'objectiu de fomentar el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2022

La iniciativa, que es va desenvolupar durant les passades festes, pretenia conscienciar a la ciutadania de Llíria, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les jornades festives. Per a això, Ecovidrio va vinilar els contenidors de vidre pròxims als casals i va marcar un repte per a cada municipi de quilograms d'envasos de vidre recollits.

En la campanya van participar un total d'11 municipis valencians que celebren festes de Falles: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, l'Eliana, Sueca i Algemesí. 

El guanyador, que ha resultat ser Llíria, era el que més punts aconseguia per incrementar en almenys un 5% la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior, i per la difusió que fera de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d'arbres per a la localitat, en el qual cada casal faller apadrinarà un exemplar.

A través del seu tècnic de Gerència Manuel Sala, Ecovidrio ha entregat hui a Ca la Vila el premi a una representació fallera de la ciutat encapçalada per l'alcalde Joanma Miguel, les falleres majors de Llíria Sonia Cervera i Irene González, i membres de les comissions de la localitat. 

Així mateix, tots els municipis que superaren el repte de reciclatge proposat aconseguien el guardó verd d'Ecovidrio, per la qual cosa Llíria també ho ha aconseguit. També hi ha un premi per a totes les falles que han reciclat, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d'envasos de vidre. El premi en este últim cas consisteix en un miniglú amb la imatge de la campanya.

Dades de reciclatge de vidre a Llíria
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, la ciutadania de Llíria va reciclar un total de 277.000 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 11,71 quilograms de vidre. 
Respecte a la taxa de contenerització, Llíria se situa amb una mitjana de 153 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 155 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

"La Plantà del Vidre" compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb les falles per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d'una correcta gestió dels residus d'envasos de vidre.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. 

Reciclar vidre és igualment un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.
 

Reciclar vidre és igualment un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

 

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal