La revista 'The Lancet' situa a València entre les 25 millors ciutats del món en suport a la salut i sostenibilitat La revista 'The Lancet' situa a València entre les 25 millors ciutats del món en suport a la salut i sostenibilitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La revista 'The Lancet' situa a València entre les 25 millors ciutats del món en suport a la salut i sostenibilitat


Un monogràfic publicat per la revista 'The Lancet' puntua a València com una de les millors 25 ciutats del món en polítiques urbanes de suport a la salut i la sostenibilitat. L'estudi, en el qual s'analitza el disseny urbà, el transport, la sostenibilitat i altres indicadors de qualitat de vida de 25 urbs, han participat els professors de la Universitat de València (UV) Javier Molina i Ana Queralt.

L'anàlisi situa a València en una posició millor que la de les altres poblacions espanyoles presents en l'estudi, Barcelona i Vic, segons ha informat la institució universitària en un comunicat.

Entre les conclusions aplicades a València, l'estudi destaca que la disponibilitat i qualitat de les polítiques urbanes i de transport que promouen la salut i la sostenibilitat a la ciutat estan "molt per damunt" de la mitjana en comparació amb altres ciutats analitzades. Així, han identificat que a València són presents 21 dels 24 indicadors investigats, i només és superada per Belfast (el Regne Unit).

Del treball també es deriva que la qualitat de les polítiques específiques i mesurables alineades amb l'evidència sobre ciutats saludables és la més alta de totes les ciutats analitzades, amb 42 sobre 57 indicadors possibles.

A més, sobre les 25 ciutats d'aquest estudi internacional, la investigació ressalta que la majoria dels barris de València són caminables i compleixen amb els llindars de densitat de població i connectivitat necessaris per a aconseguir els objectius de l'Organització Mundial de la Salut per a augmentar l'activitat física.

ACCÉS A TRANSPORT I ESPAIS PÚBLICS

D'altra banda, conclou que la majoria dels residents de la ciutat té accés a parades de transport públic amb servei regular, així com a espais públics oberts situats a menys de 500 metres dels seus habitatges. No obstant això, indica que només el 43 per cent té accés a un espai públic de grans dimensions de 1,5 hectàrees o més.

En comparació amb altres ciutats estudiades, la proporció de població valenciana que compta amb accés a menys de 500 metres a un mercat d'aliments, una botiga de barri i un servei de transport públic regular està per damunt de la mitjana. Només l'accés a qualsevol espai públic obert i a un espai públic obert de grans dimensions està per davall de la mitjana.

COMPARACIÓ EFECTIVA DE CIUTATS

El catedràtic del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri, que ha participat en la investigació de la revista, Javier Molina, ha subratllat que "la gran novetat d'aquest estudi és el desenvolupament d'un sistema d'indicadors espacials i de polítiques urbanes que permeten la comparació efectiva de ciutats de tot el món".

"Això és especialment important, ja que en 2050, el 70% de la població mundial viurà en ciutats, i una ciutat mal dissenyada urbanísticament pot causar estils de vida no saludables o exposar als seus ciutadans a nivells de contaminació intolerables des del punt de vista de la salut", ha assenyalat.

Els articles d'aquest monogràfic de 'The Lancet' deriven del projecte d'investigació 'Global Healthy and Sustainable City-IndicatorsCollaboration', que té com a objectiu proporcionar indicadors comparables sobre aspectes espacials i de polítiques en relació al disseny i planificació urbana saludable i sostenible per a ciutats de tot el món.

TRES ANYS D'INVESTIGACIÓ

Els resultats del monogràfic són el fruit de més de tres anys d'investigació col·laborativa global per un equip de més de 80 investigadors de 34 institucions, amb seu en 25 ciutats en 19 països dels cinc continents. L'estudi va ser supervisat per un Comité Executiu Internacional compost per 12 membres i liderat per la catedràtica Billie Giles-Corti de la RMIT University de Melbourne (Austràlia).

Els indicadors utilitzats en el projecte es fonamenten en punts de referència basats en l'evidència científica i permeten conéixer el progrés per a aconseguir ciutats que, per disseny, maximitzen la salut i el benestar dels seus ciutadans, al mateix temps que contribuïsquen a la mitigació del canvi climàtic. L'anàlisi de les polítiques urbanes i de transport de la ciutat, que inclou lleis, normatives i plans, entre altres, s'ha dut a terme tant a nivell local, com regional i nacional.

* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal