La Comunitat Valenciana es converteix en membre de la xarxa global de govern obert 'OPG Local' La Comunitat Valenciana es converteix en membre de la xarxa global de govern obert 'OPG Local'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat Valenciana es converteix en membre de la xarxa global de govern obert 'OPG Local'




- Pérez Garijo ha afirmat que formar part d'aquesta xarxa global "suposa un reconeixement a la feina feta i un impuls per continuar reforçant les nostres polítiques de participació i transparència"
- 'OGP Local' s'inclou a l'Aliança de Govern Obert, xarxa de referència mundial en transparència i participació, impulsada per Obama i altres líders mundials el 2011
- En aquesta edició, 30 nous governs locals s'uneixen a 'OGP Local' de la qual formen part 150 governs i 3.000 organitzacions de la societat civil a nivell mundial



La Comunitat Valenciana s'ha unit a la xarxa global de govern obert 'OPG Local' per avançar en transparència, inclusió, responsabilitat i participació a l'àmbit local, una aliança de la qual formen part més de 150 organitzacions governamentals i 3.000 organitzacions de la societat civil a nivell mundial.

La Comunitat Valenciana ha sigut seleccionada al costat del Principat d'Astúries per formar part d'aquesta xarxa a què també se sumen 28 regions i ciutats de tot el món. D'aquesta estructura internacional ja en formaven part el País Basc, Catalunya, Aragó i la ciutat de Madrid.

'OPG Local' s'inclou a l'Aliança de Govern Obert, xarxa de referència mundial en transparència i participació, impulsada per l'expresident nord-americà Barack Obama i altres líders mundials el 2011, amb l'objectiu de promoure la transparència governamental, lluitar contra la corrupció i fomentar la democràcia al món.

A través de 'OGP Local' es reuneixen les parts interessades, tant a nivell nacional com local, per abordar desafiaments, teixir aliances i promoure reformes, difonent la innovació a tots els països.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha afirmat que formar part d'aquesta xarxa global "suposa un reconeixement a la feina feta i un impuls per continuar reforçant les nostres polítiques en matèria de participació i transparència, colze a colze, amb la societat civil".

En aquest sentit, la consellera ha afirmat que entrar a OGP ens situa "en un grup internacional de treball de primer nivell" que contribuirà a crear noves aliances per posar en marxa plans d'acció amb compromisos concrets "sumant-se a les iniciatives més innovadores a nivell mundial en matèria de participació i govern".

Pérez Garijo s'ha referit a qüestions compartides "en què treballarem de forma coordinada juntament amb els governs més oberts del món". Entre aquestes tasques, ha parlat de continuar amb l'obertura de les institucions per generar confiança en la ciutadania i combatre la corrupció; involucrar els ciutadans i les ciutadanes en els assumptes públics per donar forma a les polítiques i serveis; fer front a les desigualtats i construir democràcies més resilients.

Candidatura valenciana

La candidatura valenciana, iniciativa liderada pel Govern valencià, ha comptat amb el suport del Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i les fortes aliances del món local i de les universitats públiques valencianes.

A partir d'ara, la Comunitat Valenciana es compromet a elaborar un pla d'acció del Govern valencià en col·laboració amb diferents entitats i societat civil, en què quedaran reflectits els compromisos per als propers anys a les àrees de transparència, participació i govern obert.

La consellera de Participació ha esmentat algunes de les actuacions que han estat fonamentals perquè la Comunitat Valenciana entre en aquest grup d'institucions com a avantprojecte de Llei de Transparència i Bon Govern en fase de tramitació; els primers pressupostos participatius de la Generalitat; la Llei de participació ciutadana i foment de l'associacionisme; el portal 'GVA Participa'; el nou sistema de gestió d'accés a la informació pública 'GVAGip'; el portal de Transparència 'GVA Oberta' i les diferents iniciatives de rendició de comptes; l'Oficina de Control de Conflicte d'Interessos (OCCI); la plataforma TEP; i el Registre de Transparència dels Grups d'Interès (REGIA); entre altres accions.

OGP Local

L'OGP Local va nàixer el 2016 amb l'objectiu de construir aliances entre els governs locals i les organitzacions de la societat civil per fer que els governs siguen més oberts, inclusius, participatius i responsables davant de la ciutadania.

Els governs locals són els més propers a la ciutadania, per la qual cosa poden generar reformes de govern obert innovadores i ambicioses. El procés de 'OGP Local' representa un espai únic per explorar solucions locals a reptes globals. Per exemple, molts membres d'aquesta xarxa utilitzen els seus plans d'acció per impulsar i implementar esforços globals com els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal