Un cercador de senders valencians ofereix informació actualitzada i de qualitat Un cercador de senders valencians ofereix informació actualitzada i de qualitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un cercador de senders valencians ofereix informació actualitzada i de qualitat



La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada ha engegat un nou portal de senders valencians que ofereix informació actualitzada i de qualitat sobre les sendes homologades amb més de 32.000 dades i 1.200 arxius per a descarregar.

La web compta amb un cercador més accessible i renovat, dades revisades i nous camps com ara estat d'homologació, característiques tècniques, valoració de dificultat, visualització de mapes i perfils, accessos a la sendera amb Google Maps, espais naturals protegits i etiquetes d'interés: mediambiental, geològic, apte per a marxa nòrdica o senda inclusiva. A més, incorpora avisos i la descàrrega dels tracks i mapes basats en la cartografia de l'Institut Cartogràfic Valencià (ICV).

A través d'un conveni de col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, FEMECV és la responsable del manteniment del registre públic de senderes del País Valencià. Aquest treball es coordina des de la vocalia de Sendes i Refugis, a través del seu comité de Senderes, al costat del personal tècnic de tot el territori. Està previst que a mesura que es duguen a terme els controls de qualitat s'actualitzen les dades dels més de 9.000 quilòmetres i 700 sendes que componen aquest registre públic i l'esportiu.

Amb aquesta eina, la federació pretén que es gaudisca de la muntanya a través de l'accés i la difusió de les sendes homologades i «en definitiva, a transmetre respecte i estima pel medi ambient i la cultura del nostre entorn natural i rural», ha manifestat Salvador Blanco, vocal de Sendes i Refugis.

I és que la pràctica del senderisme en els últims anys ha experimentat un interés creixent per part de persones alienes a l'entorn federat. Els registres de FEMECV mostren que des que es va començar la crisi de la COVID-19, les cerques d'informació sobre aquesta activitat han augmentat un 35%, amb més de 200.000 registres a la web.

La FEMECV ha recordat la importància d'eixir a la muntanya amb la protecció d'una assegurança d'accidents. Al País Valencià, la cobertura més adequada és la llicència autonòmica, una protecció que també abasta les comarques limítrofes de Catalunya, Aragó, Múrcia i la Manxa, i les activitats de senderisme, marxa nòrdica, campaments, excursionisme o cadira de muntanya Joëlette.

En aquest sentit, el president de la Federació, Carles Ferris, ha assenyalat que «en activitats de baix impacte, com el senderisme, moltes vegades ens confiem i, encara que l'exposició al risc és menor que en altres pràctiques esportives a la muntanya, els accidents ocorren». Per això, «en aquestes situacions és vital tindre una assegurança que cobrisca el rescat, en cas que haja de fer-se l'assistència mèdica i la rehabilitació, si les lesions necessiten una teràpia de recuperació», ha conclòs.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal