La torre de l’Ermita de Serra obri les seues portes La torre de l’Ermita de Serra obri les seues portes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La torre de l’Ermita de Serra obri les seues portes




La torre de l’Ermita de Serra ja es pot visitar després dels treballs de restauració d’aquesta construcció que formava part del sistema defensiu del castell. Des d’aquesta setmana es poden concertar visites gratuïtes a la Tourist Info de la localitat enclavada al cor de la Serra Calderona.

La intervenció ha sigut molt respectuosa amb el bé d’interés cultural i ha consistit en una neteja generalitzada amb l’eliminació de brutícia, líquens i vegetació i la reparació dels murs estructurals danyats que han estat reconstruïts amb pedres de la zona i morters elaborats amb calç i terres de l’entorn. A més a més s’ha realitzat un tancat perimetral i s’ha intal·lat mobiliari urbà i reconstruït el paviment i el forjat del sostre, d’una torre que solament conserva una altura.

Els treballs de restauració no han clarificat si la torre arribà a tindre tres altures com era tradicional a la majoria de les torres almohades. “Tal vegada solament pogueren haver construït este primer nivell perquè la visió des del lloc on està enclavada la torre és molt àmplia”, comenta Elizabeth Navarro, tècnica de Turisme. La torre d’època almohade ha estat datada al voltant del segle XII després dels estudis arqueològics realitzats arran els treballs de restauració.

“Treballem per recuperar el nostre patrimoni. Hem acabat la torre de l’Ermita i esperem poder continuar amb la restauració interior de la torre del Senyor”, manifesta l’alcaldessa de Serra Alicia Tusón. “Estem treballant molt per recuperar el patrimoni monumental, hem elaborat també el pla director del castell i volem recuperar la torre de Ria” afegeix.

La principal peculiaritat d’aquesta torre situada al final del singular calvari i al costat de l’ermita de sant Josep i la Creu és la utilització de la tècnica de doble agulla per fabricar els encofrats utilitzats per a la construcció dels tapials. Una característica que solament comparteix amb altra torre en la província de València. La inversió realitzada en la torre de l’Ermita és de quasi 200.000 € que s’han sufragat a través de la Diputació de València i els fons FEDER.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal