Famílies dels CEIP de Bétera, L'Eliana , Llíria, La Pobla i Sant Antoni, entre els 138 col·legis de Valencia que voten si canvien la jornada escolar Famílies dels CEIP de Bétera, L'Eliana , Llíria, La Pobla i Sant Antoni, entre els 138 col·legis de Valencia que voten si canvien la jornada escolar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Famílies dels CEIP de Bétera, L'Eliana , Llíria, La Pobla i Sant Antoni, entre els 138 col·legis de Valencia que voten si canvien la jornada escolar

A Camp de Túria seran Bétera (CEIP CAMP DE TÚRIA), L'Eliana (CEIP GARBÍ), Llíria  (CEIP SANT MIQUEL), Pobla de Vallbona (CEIP MAS DE TOUS), San Antonio de Benagéber (CEIP 8 DE ABRIL). Votaran l'11 d'abril - dilluns-

   Totes les sol·licituds són per a implantar la jornada contínua menys un centre que consultarà si aplica la nova opció mixta

   Les famílies de 204 centres educatius de la Comunitat Valenciana votaran sobre la implantació d'una nova jornada escolar, després de ser autoritzades les peticions per part de la Conselleria d'Educació.

   En concret, les votacions es duran a terme l'11 d'abril en 203 col·legis, mentre que en un centre d'Alberic la consulta es farà el dimarts 12 per ser el dilluns festa local. Tots els centres autoritzats a consultar a les famílies demanen implantar la jornada contínua a excepció d'un, que sol·licita jornada mixta.

   Així ho ha detallat la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, que ha donat llum verda a les votacions en 204 centres educatius d'Infantil i Primària que han sol·licitat canviar els seus horaris escolars i complixen els requisits que estableix el nou Orde 9/2022, de 25 de febrer, que regula les condicions i el procediment de sol·licitud i d'autorització de modificació de la jornada escolar en els centres sostinguts amb fons públics.

   Es tracta de 24 centres educatius de la província d'Alacant, 42 de la de Castelló i 138 de la de València. Cada pare, mare o tutor o tutora legal de l'alumnat del centre, des d'Infantil fins el 5.o de Primària, té dret a un vot, mentre que les famílies monoparentals o aquelles en les quals només hi haja un tutor o tutora legal disposaran de dos vots.

   Les famílies d'aquests 204 centres educatius que no puguen acudir a votar de manera presencial podran fer-ho per correu certificat entre el 4 i el 8 d'abril.

   Aquesta planificació, destaca l'administració educativa, "assegura que totes les famílies que inicien el pròxim 26 d'abril el procés d'admissió per al curs 2022-2023 sabran què jornada escolar té el seu centre educatiu, haja variat o no pel que fa a la jornada actual".

   En aquest punt, recorden que per a aprovar el canvi de jornada escolar en un centre és necessari que ho confirme el 55% del total del cens de les famílies.

   Amb el nou procediment de jornada escolar s'elimina la revisió del model cada tres anys i, a partir d'ara, l'horari aprovat per les famílies es mantindrà fins que el consell escolar de centre decidisca tornar a iniciar un procediment de canvi.

TIPUS

   A banda dels dos models de jornada lectiva ja coneguts: la jornada partida, amb classes de matí i de vesprada, i la jornada contínua, realitzada íntegrament en un període únic de classes només de matí, la nova normativa introdueix un tercer tipus de jornada renomenada flexible o mixta, en la qual les classes es distribueixen en horari de matí i les vesprades que determine el centre.

   Del total de centres educatius autoritzats a consultar a les famílies, 203 proposen implantar la jornada contínua i solament un centre de la comarca del Camp de Morvedre demana la jornada flexible o mixta.

   Dels 1.437 centres d'Infantil i Primària sostinguts amb fons públics que hi ha en el sistema educatiu valencià, 787 (el 54,8%) tenen jornada partida i el 45,2%, 650 centres, jornada contínua.

   Aquesta radiografia dels horaris lectius no és homogènia en tot el territori, ja que en les comarques d'Alacant la jornada continuada és majoritària, amb 7 de cada 10 centres amb classes solament de matí, mentre que tant en les comarques de Castelló com en les de València es dona la situació inversa.

   Dels 498 centres que hi ha en comarques d'Alacant, 361 (el 72,5%) tenen jornada contínua i els 137 restants (el 27,5%), jornada partida. En la demarcació de Castelló hi ha 191 escoles: 58 tenen jornada continuada (el 30,4%) i partida les 133 restants (69,6%).

   Finalment, a València les proporcions són: un 30,9 % de col·legis amb jornada contínua, 231 dels 748 que hi ha, i els 517 restants (el 69,1%) amb jornada partida.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal