El ninot digitalitzat i tokenizat per la UPV cremarà en la seu metavers aquest divendres, dia de la cremà El ninot digitalitzat i tokenizat per la UPV cremarà en la seu metavers aquest divendres, dia de la cremà
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ninot digitalitzat i tokenizat per la UPV cremarà en la seu metavers aquest divendres, dia de la cremà


   

   El 'ninot' digitalitzat i tokenitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV) a través del projecte Atenea --plataforma de dones, art i tecnologia-- i en col·laboració amb la companyia tecnològica valenciana Metric Salad i la consultora E-placeheritage, cremarà aquest divendres a la nit, dia de la cremà de les falles i últim d'aquestes festes, en el seu propi metavers.

   Així ho han indicat, en un comunicat, des de la institució acadèmica. Aquest 'ninot' es pot veure a través d'un codi QR i que figura en la falla Palleter-Erudit Orellana de València.

   Es tracta de la imatge d'una dona de grandària natural que ha sigut realitzada amb materials reciclats de trages de fallera i dissenys ex profeso del dissenyador Manuel Fernández que han sigut confeccionats pel Gremi de Modistes i Sastres de la Comunitat Valenciana.

   A través d'un codi QR situat en el 'ninot', els visitants de la citada falla poden traslladar-se al seu metavers i aquells que compten amb ulleres de realitat virtual endinsar-se en 3D per a veure aquest ninot i gaudir d'una cremà virtual aquest divendres a la nit. Aquesta proposta cremarà com la resta de falles de la ciutat de València i de poblacions que celebren les Falles.

   La falla a la qual pertany aquest ninot és un projecte artístic-col·laboratiu i multidisciplinari en el qual la sostenibilitat és el fil conductor, han precisat des de la UPV, que ha comentat que està inspirada en l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

   Així mateix, han destacat que aquest monument uneix diferents disciplines i el treball d'artistes tecnòlegs, creadors, artesans i fallers sota el missatge de la sostenibilitat i amb la finalitat de demostrar "que les deixalles, brossa i residus reciclats poden tindre una segona oportunitat".

   A través de la tokenització d'aquest ninot, que també ha sigut possible amb l'ajuda de Lanjaron i Reciclamás, s'ha aconseguit que quede protegit sota un sistema de xifrats algorítmics i tecnologia blockchain.

   La catedràtica de la UPV i directora del programa Atenea, Nuria Lloret, ha explicat que "tokenitzar un ninot de falla que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat significa preservar les festes de les Falles i traslladar-les al futur". Lloret ha subratllat que, "sobretot, a través de la cremà del ninot en el metavers s'aporta un component internacional i d'interactivitat amb la festa".

   El link al vídeo per a veure com cremarà aquest ninot en el metavers de la falla és https://www.youtube.com/watch?v=igwunwtmvtw.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal