La campanya, desenvolupada amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, destaca la importància de cuidar el medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció
Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú per a l'ocasió, i la recaptació aconseguida a través de les vendes anirà destinada a la Fundació Sandra Ibarra
Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per sisé any consecutiu la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.
Des de hui i durant les pròximes setmanes, dos iglús roses estaran situats en la Plaça Major. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre depositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer.
En aquesta ocasió, la campanya s'ha estés per més de 170 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, Sevilla, Valladolid, Múrcia, Màlaga o Logronyo. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat 500 contenidors roses per tot el país. A més, l'entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.
Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l'ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.
Dades de reciclatge de vidre a Benaguasil
Segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants de Benaguasil van reciclar un total de 106 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 9,4 kg.
Respecte a la taxa de contenerización, Benaguasil se situa amb una mitjana de 176 habitants per contenidor, comptant amb un total de 64 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.
Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. Després de l'aprovació de la Llei d'Envasos i Residus d'Envasos en 1997 i l'arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.
La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d'alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerización i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos.
En les últimes dues dècades el sistema de Ecovidrio ha permés el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d'un 31,3% l'any 2000 al 76,8% en 2018, segons les últimes dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològic i Repte Demogràfic (MITERD).
El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat dóna suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.
Sobre la Fundació Sandra Ibarra
La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre, amb una trajectòria de tretze anys sumant esforços enfront del Càncer, una causa de Salut Global.
Des del seu inici, la Fundació ha impulsat i finançat campanyes i projectes d'investigació, sensibilització i prevenció enfront del càncer, i ha col·laborat activament en el desenvolupament de la humanització de la Sanitat.
En els últims anys, després de l'augment dels índexs de supervivència i la falta d'atenció sanitària específica per al supervivent de càncer, la Fundació s'ha orientat cap a la cerca de solucions en aqueix àmbit.
De l'absència de plans assistencials específics i la consideració de la supervivència com una fase més del procés oncològic, naix l'Escola de Vida. Es tracta d'una escola de pacients i supervivents especialitzada a fer front a les necessitats assistencials durant el període de transició en el qual ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles.
L'objectiu és formar i informar pacients i supervivents de càncer, perquè es convertisquen en protagonistes de la seua salut i aconseguisquen el benestar físic i emocional necessari.
Cap comentari :