L'Ajuntament de Llíria, a través de la seua Àrea de Polítiques Inclusives, posarà en marxa el Servei d'Atenció i Seguiment per a Persones amb Problemes de Salut Mental (SASEM). Este servei, que entrarà en funcionament a la fi del mes de setembre, es troba subvencionat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i, a més, estarà en permanent coordinació amb el sistema sanitari.
L'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha indicat que "este servei forma part del contracte programa que l'Ajuntament de Llíria ha formalitzat amb la Conselleria de Polítiques Inclusives, que permetrà dotar al nostre municipi dels serveis socials necessaris".
"La posada en marxa d'este servei d'atenció especialitzada de la salut mental és una mostra més de la ferma aposta del consistori per les polítiques socials", ha explicat el primer edil. Per part seua, la responsable de l'àrea, Consuelo Morató, ha indicat que "a través del SASEM es desenvoluparan programes i actuacions pròpies de la intervenció social, mitjançant programes de prevenció, promoció de l'autonomia, rehabilitació i inclusió social".
Este servei ofereix tres àrees principals d'intervenció: hàbits de la salut (tant física com mental), activitats de la vida diària i d'integració comunitària. L'objectiu del tractament d'estos tres nuclis d'intervenció, tal com ha explicat Morató, "és involucrar tant a la persona usuària com al seu nucli familiar i l'entorn comunitari en el qual es desenvolupa".
El servei, que comptarà amb figures professionals pertanyents als àmbits de la psicologia i l'educació social, oferirà atenció a les persones que es troben en alguna de les següents situacions:
.- Persones amb edats entre els 18 i 65 anys, amb diferents graus d'afectació en la seua esfera personal, familiar, social i laboral.
.- Persones que disposen d'escàs o cap suport familiar i que requereixen d'una intervenció comunitària per a garantir les seues necessitats bàsiques i promocionar la seua autonomia.
.- Persones sense les suficients capacitats i habilitats per a viure de manera autònoma en el seu domicili, tant si estan solos com amb els seus familiars.
.- Persones amb dificultats de vinculació amb els recursos, del seu propi entorn i comunitat, com dels serveis de salut mental o específics d'atenció secundària de la xarxa del sistema públic valencià de serveis socials.
.- Persones que, després d'un ingrés en una unitat psiquiàtrica, necessiten suport específic, per al retorn al domicili i inclusió en el seu entorn comunitari.
.- Persones que, a causa de la seua greu patologia mental i deterioració cognitiva, presenten importants dificultats d'interpretació i/o comprensió de la informació de salut pública o instruccions específiques a seguir en manteniment de la salut tant dins del domicili familiar com fora, requerint orientació, acompanyament i suport social la majoria de les vegades o sempre.
.- Persones que poden tindre reconegut un grau de Discapacitat o de Dependència.
L'atenció es realitzarà mitjançant cita prèvia en el Centre Social Multiusos, de dilluns a divendres en un horari de 09.00 a 14.00 hores
.
Cap comentari :