Llíria tanca el LLUM FESTIVAL 2020 , la 2ª edició del festival de Patrimoni històric i música antiga Llíria tanca el LLUM FESTIVAL 2020 , la 2ª edició del festival de Patrimoni històric i música antiga
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria tanca el LLUM FESTIVAL 2020 , la 2ª edició del festival de Patrimoni històric i música antiga

El festival, celebrat les nits del 4 al 9 d'agost, ha aconseguit sorprendre una vegada més al públic assistent, dins del ja reduït aforament per les normatives sanitàries.

Jota Martínez i Vicent Sesé, ambdós codirectors del festival, asseguren sentir-se impressionats i molt satisfets en com una vegada més el programa del festival ha aconseguit reafirmar la intenció de Llíria per promocionar el patrimoni històric a través de la música, i al seu torn, fer honor al seu segell UNESCO.

Milo Ke Mandarini, Capella de Ministrers, Piacere Dei Travesi, Mara Aranda, Axabeba i DeMusica Ensemble són els grups que han aconseguit fer enlluernar esta edició del festival a través de vessants tan variades com poden ser la música sefardita, medieval o renaixentista, entre altres.

D'una banda, Jota Martínez recalca la bon recepció per part del públic, “Les expressions d'interés, l'alegria i els aplaudiments, s'han convertit en la tònica general del festival”, d'altra banda, Vicent Sesé destaca la tècnica i qualitat dels grups musicals, “No només investiguen la música antiga, sinó que són capaços de mostrar-la i adaptar-la de forma contemporània per mitjà d'un gran talent i creativitat”.

Carlos Mangraner, integrant del grup Capella de Ministrers, assegura que este festival és un gran exemple de “com la música i la cultura es pot portar avant a pesar de les adversitats, i com esta servix per a unir i garantir la unió de la societat en moments tan difícils”.

Manuel Civera, Alcalde de Llíria, destaca l'esforç des de l'àrea de turisme i patrimoni per aconseguir materialitzar una vegada més la fusió del patrimoni històric de Llíria, com és l'església de la Sang, amb la música, convertint aquest monument nacional en l'escenari del què podria ser un dels millors festivals de música antiga a Espanya.

El LLUM FESTIVAL 2020 és el resultat de la fusió dels conceptes “Músicas del mundo” i “Patrimonio històric i música antigua”, corresponents a anteriors festivals, com són el Llumfest i El Dessenllaç

A pesar de les dificultats sanitàries i socioeconòmiques ocasionades per la pandèmia, l'Ajuntament de Llíria ha aconseguit portar avant este gran punt en l'agenda cultural de la ciutat gràcies al suport de Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca “;Mediterranew Musix” i de l'Institut Valencià de Cultura.

El principal objectiu del festival ha sigut posar en valor la investigació de la música antiga, i com esta ha aconseguit desxifrar molts dels nexes que ens unixen amb altres pobles i cultures del mediterrani: Per açò mateix, és que este LLUM FESTIVAL 2020 s'ha dedicat a la ciutat de Beirut, capital de Líban, on va succeir una tràgica explosió el mateix dia en què donava començament el festival.

fotos  de Lluna Issa Casterà






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal