La Diputació presenta els avanços del projecte URBANREC als tècnics de sis municipis de Camp de Túria La Diputació presenta els avanços del projecte URBANREC als tècnics de sis municipis de Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació presenta els avanços del projecte URBANREC als tècnics de sis municipis de Camp de Túria


La corporació provincial conclou en la planta de tractament de residus de Llíria el seu projecte europeu de gestió de residus voluminosos

 La Diputació de València ha organitzat una jornada amb tècnics municipals dels ajuntaments de Riba-roja de Túria, La Pobla de Vallbona, Chiva, Llíria, L'Eliana i Benaguasil, amb la finalitat de traslladar-los els resultats del projecte europeu URBANREC, per a la gestió de residus voluminosos.

Entre les conclusions que s'han presentat durant la trobada, destaca la creació de rutes alternatives per a la recollida de residus voluminosos, així com la formació dels operaris de les empreses adjudicatàries del servei de recollida d'aquesta mena d'estris.

Amb jornades com esta es pretén posar en contacte a totes les parts que participen en el procés de gestió dels residus voluminosos, des de la seua recollida fins al seu tractament final, per a aconseguir que siga el més selectiva possible i amb això incrementar els ràtios de reciclatge efectiu en més d'un 15% respecte als models actuals.

Durant la jornada, els tècnics municipals de les diferents localitats han aportat la seua visió sobre la problemàtica de la gestió local d'esta classe de residus, proposant com a mesura de millora la formació de la policia local per a les labors de control i seguiment de males pràctiques en el depòsit de residus, que tant encareixen el servei de recollida.

Així, els representants de les institucions públiques han analitzat els resultats del projecte URBANREC i han avaluat les possibilitats del seu desenvolupament. La jornada de treball ha fet possible la posada en comú de noves accions a desenvolupar i s'han ampliat els resultats inicials del projecte europeu.

Projecte URBANREC

L'Institut Tecnològic del Plàstic coordina el projecte URBANREC, en el qual participen un total de 20 entitats de set països europeus, entre elles la Diputació de València, el Consorci València Interior i les empreses Valencianes Ecofrag, Delax i BPP.

La Comissió Europea, a través del programa d'investigació Horitzó 2020, va seleccionar aquest projecte per a finançar-lo amb més de huit milions d'euros, i un període d'actuació entre 2016 i 2019.

El desenvolupament del projecte ha permés transformar més de dues tones de residus voluminosos en mobiliari urbà que s'ha cedit a cinc municipis de la província de València. També s'està treballant en noves tecnologies de gestió que permetran transformar un sofà retirat, una cadira de plàstic o un vell matalàs en productes químics per a la indústria, o un nou matalàs elaborat amb material 100% reciclatge.

La Diputació de València ha centrat les seues accions a aconseguir que les innovacions tecnològiques desenvolupades en URBANREC arriben als municipis de la província. Per a això està desenvolupant diferents jornades tècniques en les quals posen en contacte a les empreses i organismes responsables de la gestió dels residus amb els municipis, amb l'objectiu de millorar els processos de retirada i gestió dels més voluminosos i així incrementar els percentatges de reciclatge d'aquests residus.

La Diputació de València ha demostrat també la possibilitat de reciclatge dels residus voluminosos mitjançant l'elaboració de mobiliari urbà que s'ha instal·lat en cinc municipis. Per a això s'han reciclat més de tres tones de residus procedents dels ecoparcs del consorci València Interior.

La millora en la informació i sensibilització a la ciutadania en els processos de retirada del residu en carrer, són fonamentals per a aconseguir que estos materials puguen ser reciclats. En este sentit, la Diputació de València ha desenvolupat campanyes de sensibilització ambiental en 15 municipis per a evitar males pràctiques com l'abandó dels residus o els abocaments il·legals.

Per part seua, el Consorci València Interior està desenvolupant diferents acciones pilot en els ecoparcs, com el projecte RECIRCULA, que evita que els voluminosos que puguen continuar usant-se per estar en bones condicions no acaben depositats en l'abocador.

A més, cal destacar la tecnologia desenvolupada per les empreses valencianes Ecofrag, Delax i BPP, que permetrà obrir nous mercats de matèries primeres secundàries a través de productes reciclats d'alt valor afegit, com a additius d'origen renovable per a la producció d'adhesius, dissolvents, biocombustibles, tèxtils per a la fabricació de nous matalassos i plàstics sostenibles mitjançant fibres i fustes per a la fabricació de mobiliari urbà.



    
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal