Segons va informar l'arqueòleg municipal, Xavi Vidal, acompanyat per representants de l'empresa Patrimonio Inteligente S.L. que està realitzant les obres, "amb els treballs d'excavació que s'estan desenvolupant s'ha pogut comprovar l'excel·lent estat de conservació dels praefornium (forns) i especialment de la piscina càlida femenina de les termes femenines, que manté amb un molt bon estat de conservació el paviment original i sobretot el hypocaustum (sistema de calefacció del sòl)".
"És per això que donat l'estat de conservació que mantenen, converteix a les termes femenines en unes restes úniques i excepcionals en tota la Hispània romana del segle I".
Esta intervenció compta amb una inversió de 689.000 euros, finançats al 50% per l'Ajuntament de Llíria i les ajudes del Programa Operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional Fons (FEDER). Està previst que les obres finalitzen a finals d'any.
Els treballs s'estan centrant en l'excavació i consolidació les termes menors i el seu entorn, així com la palestra, un element que formava part del conjunt de les termes majors i que funcionava com a espai per a realitzar activitats a l'aire lliure.
L'alcalde Manolo Civera ha destacat que "després de la finalització d'esta fase de recuperació del jaciment, les Termes de Mura tornaran a ser visitables tant per als veïns de Llíria com per a tots aquells turistes que vinguen, i podran gaudir així d'este extraordinari complex romà". A més, "gràcies a la importància que tenen, constituiran un gran atractiu per a l'impuls turístic de la nostra ciutat".
Fuente -Creative Commons
Cap comentari :