La Diputació promou la gestió forestal sostenible per dinamitzar l’economia de Camp de Túria i Camp de Morvedre La Diputació promou la gestió forestal sostenible per dinamitzar l’economia de Camp de Túria i Camp de Morvedre
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació promou la gestió forestal sostenible per dinamitzar l’economia de Camp de Túria i Camp de Morvedre



 La Diputació ha invertit 175.935 euros en aquestes comarques a través del Programa de Gestió Forestal Sostenible

Josep Bort, diputat de Medio Ambiente: “La gestió forestal sostenible important per dinamitzar l’economia d’aquestes comarques i incrementar la resiliència d’aquests espais davant dels efectes del canvi climàtic”

Alicia Tusón, alcaldessa de Serra: “Amb l’aprofitament de la biomassa forestal aconseguim reduir les emissions de CO2 i disminuïm la despesa en electricitat considerablement”

La gestió sostenible dels recursos forestals del Camp de Túria i de Camp de Morvedre constitueix una ferramenta “important per dinamitzar l’economia d’aquestes comarques i fer aquests espais més resilients davant els efectes del canvi climàtic”. Així ho ha afirmat el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant l’apertura de la jornada sobre gestió forestal sostenible que ha acollit Serra i en la que ha estat acompanyat per l’alcaldessa del municipi, Alicia Tusón.

El diputat Josep Bort ha indicat que “aquest debat que celebrem a Serra, un municipi que es troba al sí d’un parc natural com el de Serra Calderona, té una especial rellevància per marcar els límits del debat entorn la gestió forestal sostenible” ja que, com ha continuat el diputat, “els nivells de protecció són més elevats”.

La localitat del Camp de Túria ha acollit una nova sessió del cicle ‘Gestió forestal sostenible com a motor de l’economia rural’, que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, i a la que han assistit representants municipals i civils de distints municipis d’ambdues comarques. Segons s’ha indicat durant la sessió, aquestes comarques compten amb una superfície forestal total de més de 17.500 hectàrees.

Josep Bort ha afirmat que “tenim possibilitats d’establir eixos límits entre totes les parts involucrades, des de l’ecologisme fins a la població rural i la fixació d’aquesta en el territori per combatre el despoblament d’aquestes zones”. “L’objectiu —ha prosseguit Bort— és trobar un espai on el desenvolupament rural no es entre en conflicte amb la preservació i conservació de la natura”.

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha explicat per la seua banda que Serra “és un municipi pioner en quant a sostenibilitat, perquè fa vora 8 anys que començàrem amb l’aprofitament de la biomassa, la qual cosa per a nosaltres és molt important”. “Al mateix temps que cuidem i netegem la muntanya —ha seguit Tusón—, aconseguim reduir les emissions de CO2 i disminuïm la despesa en electricitat considerablement, ja que utilitzem aquesta biomassa en forma de pèl·let per alimentar la calefacció de distints espais públics com el col·legi, la guarderia o el centre de salut”.

El programa de la jornada ha inclòs una ponència sobre la situació actual dels ecosistemes agroforestals valencians, una segona part que ha abordat la gestió forestal des de l’òptica econòmica, social i mediambiental, i una tercera mesa participativa sobre el paper de les administracions públiques en matèria de gestió forestal i experiències municipals.

A més, s’han explicat les ajudes que ha destinat la Diputació de València a través del Programa de Gestió Forestal Sostenible de 2017 i 2018, amb 3,5 milions d’euros de pressupost totals. La comarca del Camp de Túria, que compta amb una superfície forestal total de 13.500 hectàrees, ha percebut en 2017 53.533 euros d’aquest pla. En quant al Camp de Morvedre, amb 4.021 hectàrees, la comarca ha percebut 122.402 euros.

El cicle de gestió forestal sostenible

Les jornades del cicle ‘Gestió forestal sostenible com a motor de l’economia rural’ són un espai per a l’anàlisi de la situació actual del sector forestal a les comarques de València i les seues potencialitats. Les sessions també aborden el paper que tenen la societat civil i les empreses en la dinamització i gestió d’aquests recursos, a més de presentar les distintes línies d’ajudes municipals de la Diputació per a la gestió forestal sostenible, la millora d’aquests ecosistemes i la protecció contra incendis forestals.

Els encontres d’aquest cicle formatiu i divulgatiu estan dirigits als responsables i tècnics municipals, així com als col·lectius civils interessats i tota la ciutadania, i conclouran el proper 6 de febrer a València.

















Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal